Hello Kitty danas slavi 40. rođendan

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hello Kitty danas slavi 40. rođendan

Čuvena maca Hello Kitty, pop ikona sa hiljadu pojavnih oblika danas slavi 40. rođendan

Veselo belo mače, sa ružičastom mašnom na uvetu, nastalo je 1974. godine pod olovkom japanske stilistkinje Juko Šimizu koja je njime ukrasila novčanik.

Od tada njen lik se može naći na bezbroj predmeta, od tašni, preko odeće do sportskih rekvizita.

Hello Kitty je glavni proizvod kompanije "Sanrio", u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojoj se o njoj, od 1980, brine čitav jedan tim predvođen Juko Jamaguči. Ova japanska kompanija zahvaljujući svom stilizovanom mačetu obrne godišnje pet milijardi dolara.

"Danas već postoje tri generacije obožavalaca Hello Kitty i nadam se da će ih u budućnosti biti još više", izjavila je Jamaguči.

Slatko mače proslavlja četiri decenije postojanja uz nekoliko manifestacija kao što je konvencija fanova prvo ovakvo okupljanje koje se održava ovih dana u Los Anđelesu.

Biće organizovana i specijalna izložba na kojoj će biti predstavljeni predmeti sa čuvenim motivom, koji su nastali u saradnji sa mnogim poznatim kompanijma širom sveta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Hello Kitty danas slavi 40. rođendan

Izvor: 24sata, 01.Nov.2014

Čuvena maca Hello Kitty, pop ikona sa hiljadu pojavnih oblika danas slavi 40. rođendan...Veselo belo mače, sa ružičastom mašnom na uvetu, nastalo je 1974. godine pod olovkom japanske stilistkinje Juko Šimizu koja je njime ukrasila novčanik...Od tada njen lik se može naći na bezbroj predmeta,...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.