HAOS NA NEBU Brojni letovi otkazani zbog erupcije vulkana u Japanu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS NA NEBU Brojni letovi otkazani zbog erupcije vulkana u Japanu

Približno 40 letova na unutrašnjim linijama otkazano je danas na južnom japanskom ostrvu Kjušu zbog gustog pepela i dima koji izbijaju iz kratera najvećeg aktivnog vulkana Aso, javile su agencije.

Najveće kompanije "Japan erlajnz" (Japan Airlines, JAL) i ANA (All Nippon Airways) upozorili su putnike na "brojna otkazivanja i promenu odredišta" na rutama koje uključuju aerodrom Kumamoto, zbog oblaka pepela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << visokog 800 metara. Portparol tog aerodroma rekao je da je jedan međunarodni let otkazan i još jedan preusmeren, preneo je Frans pres.

Jedan od najvećih vulkana u svetu, visok 1.592 metra,"proradio" je u utorak, a meteorolozi upozoravaju da bi vulkansko kamenje i pepeo mogli da padaju u prečniku od jednog kilometra. Ovo je prva erupcija posle 19 godina, podseća AFP, navodeći da je pre dva meseca u neočekivanoj erupciji na planini Ontake u centralnom delu Nagana poginulo je više od 60 planinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkazani brojni letovi zbog vulkana

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014

Približno 40 letova na unutrašnjim linijama otkazano je danas na južnom japanskom ostrvu Kjušu zbog gustog pepela i dima koji izbijaju iz kratera najvećeg aktivnog vulkana Aso, javile su agencije...Najveće kompanije "Japan erlajnz" (Japan Airlines, JAL) i ANA (All Nippon Airways) upozorili su putnike...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.