Fetel: Ako ne sprečimo nesreće ispašćemo glupi

Izvor: B92, 29.Jul.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fetel: Ako ne sprečimo nesreće ispašćemo glupi

Vozači Formule 1 žele da se uvede zaštitni "oreol" u kokpit bolida, tvrdi Sebastijan Fetel.

Četvorostruki šampion sveta smatra da je greška odluka čelnika F1 i klubova da odloži uvuđenje pomenute zaštite do 2018. godine.

Nakon pogibije Žila Bjankija posle udesa u Japanu pre dve sezone, F1 je počela testiranje opcija za zaštitu vozača u kokpitu, a prioritet ima sitem "oreol" (halo, eng).
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Mislim da bi 90-95 odsto vozača glasalo za uvođenje toga. Ne sviđa nam se kako izgleda, ali mislim da ništa nije ne može da opravda smrt. Dobro znamo kakve su se nesreće dešavale na stazi, uvek se trudimo da napredujemo. Sada mislim da je prvi put u istoriiji sveta da smo naučili lekciju, ali nismo se promenili. Na nama je da sprečimo da se opet dogodi nešto slično, u suprotnom ćemo ispasti glupi", rekao je četvorostruki šampion Sebastijan Fetel.

Nakon višemesečih priprema F1 je na čelu sa Bernijem Eklstonom odlučila da neće uvesti "oreol" u bolide sledeće sezone.

"Sačekaćemo da vidimo koji su razlozi za ovu odluku, ali trenutno mi se čini da je situacija "prvo posao, onda sigurnost". Ova odluka dovodi F1 u neistraženu oblast na nekoliko godina", smatra predsednik Unije vozača Aleksandar Vurc.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.