FSS unapređuje saradnju sa Japanom

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS unapređuje saradnju sa Japanom

Visoka delegacija Japana posetila je danas Fudbalski savez Srbije i tom prilikom analizirane su brojne mogućnosti nastavka saradnje između dveju zemalja.

U fudbalskom smislu, kao i na brojnim drugim poljima, Japan i Srbiju karakterišu izuzetni profesionalni odnosi na zajedničko zadovoljstvo, nacionalne reprezentacije u prethodnih šest godina odigrale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dve prijateljske utakmice, u Osaki i Novom Sadu, a danas su razmatrane mogućnosti dalje saradnje i sa aspekta ostalih selekcija.

Tokom razgovora pokrenuta je inicijativa o potpisu Protokola o saradnji izmedju fudbalskih saveza Srbije i Japana, što bi za cilj imalo unapredjenje stručnog rada, posebno u domenu mladjih kategorija i ženskog fudbala, objavio je FSS na svom sajtu.

Uz to, FSS će u narednom periodu pozvati mladje selekcije Japana da učestvuju na tradicionalnim turnirima "Miljan Miljanić" i "Stevan Ćele Vilotić".

Takodje, izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog izuzetnog doprinosa Dragana Stojkovića u japanskoj Nagoji, kako u igračkoj, tako i u trenerskoj karijeri.

Prošle nedelje proslavljeni srpski as dobio je Orden izlazećeg Sunca sa zlatnim zracima, jedno od najznačajnijih carskih priznanja ove zemlje.

Visoku delegaciju Japana činili su ambasador ove zemlje u Srbiji Masafumi Kuroki, predsednik parlamentarne grupe prijateljstva Japana i Srbije Ićiro Aizava u pratnji članova ove grupe i prvi sekretar ambasade Japana Akihito Teruči.

Drage prijatelje i zvaničnike Japana dočekali su generalni sekretar FSS Zoran Laković, potpredsednik Savo Milošević i zamenik generalnog sekretara Nebojša Ivković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRUŽENJE PRIJATELJA: Japanci u poseti FSS

Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2015

Visoka delegacija Japana, koju su činili ambasador ove zemlje u Srbiji Masafumi Kuroki, predsednik parlamentarne grupe prijateljstva Japana i Srbije Ićiro Aizava u pratwi članova ove grupe i prvi sekretar ambasade Japana Akihito Teruči, posetili su danas Fudbalski savez Srbije.. . Drage prijatelje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.