Erupcija vulkana rasterala turiste

Izvor: RTS, 30.Jun.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erupcija vulkana rasterala turiste

Manja vulkanska erupcija primećena je na planini Hakone, u popularnoj japanskoj turističkoj destinaciji nedaleko od Tokija, primorala je vlasti da dodatno ograniče pristup području u strahu od mogućih novih erupcija.
Japanska meteorološka agencija potvrdila je veliku količinu pepela u dolini i podigla nivo upozorenja sa dva na tri, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čime je dodatno proširila pristup širem području parka, javlja Rojters, prenosi Tanjug.
"To je bio izuzetno mali obim erupcije, ali postoji mogućnost od jedne veće, koja bi mogla da ugrozi šire područje", navodi zvaničnik.
Planina Hakone je najposećenija turistička destinacija na oko 80 kilometara zapadno od Tokija, poznata po svojim toplim izvorima i pogledom na planinu Fudži.
Više od 21 miliona turista posetilo je termalnu banju prošle godine. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Eksplodirao vulkan na popularnoj turističkoj destinaciji u Japanu

Izvor: Blic, 30.Jun.2015

Manja vulkanska erupcija primećena je na planini Hakone, popularnoj japanskoj turističkoj destinaciji nedaleko od Tokija. Ona je primorala vlasti da dodatno ograniče pristup području u strahu od mogućih novih erupcija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.