Direktna razmena podataka Japana i J. Koreje

Izvor: VOA, 24.Nov.2016, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktna razmena podataka Japana i J. Koreje

Japan i Južna Koreja danas su potpisali sporazum o razmeni obaveštajnih podataka o vojnim aktivnostima Severne Koreje, uključujući i njen nukelarni program.  Južnokorejsko ministarstvo odbrane saopštilo je da će sporazum omogućiti da se obuzdaju nuklearne i raketne aktivnosti Severne Koreje. Sporazum takodje omogućava Japanu i Južnoj Koreji da direktno razmenjuju informacije umesto da to čine preko Sjedinjenih Država, u skladu sa ranijim dokumentom, potpisanim pre dve godine. Sporazum je naišao na kritike aktivista i političkih stranaka u Južnoj Koreji koje zahtevaju opoziv predsednice Park Geun-Hje, a svoje protivljenje izrazila je i Kina, glavni saveznik Severne Koreje.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sporazum Tokija i Seula o razmeni osetljivih informacija

Izvor: RTS, 24.Nov.2016

Južna Koreja i Japan su potpisali sporazum o razmeni osetljivih informacija u vezi sa pretnjom koju predstavljaju raketne i nuklearne aktivnosti Severne Koreje, objavilo je Ministarstvo odbrane u Seulu. . Vlada Južne Koreje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.