Crveni alarm se upalio, Japan u strahu

Izvor: B92, 31.Avg.2015, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crveni alarm" se upalio, Japan u strahu

Industrijska proizvodnja u Japanu pala je u julu više od očekivanja, za 0,6 odsto na mesečnom nivou, jer usporavanje tražnje u zemlji i Kini ugrožava izvoz.

Najnoviji podaci japanskog ministarstva za industriju su gori od prognoza ekonomista koji su učestvovali u "Blumbergovoj" anketi, i koji su očekivali skroman rast industrijske proizvodnje od jedan odsto, posle junskog rasta od 1,1 odsto, prenosi Frans pres. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Proizvodnja je smanjena jer domaća potrošnja i izvoz ostaju slabi. Zabrinutost zbog ekonomske situacije u Kini i zemalja u usponu predstavlja opasnost po industrijsku proizvodnju", izjavio je ekonomista banke Mizuho Sekjuritiz, Toru Suehiro.

Obim isporuka Japana u inostranstvo je smanjen, što je podgrejalo zabrinutost u vezi sa slabašnim oporavkom treće najveće svetske privrede, u svetlu pada tražnje u susednoj Kini.

Uprkos oporavku američke privrede, usporavanje Kine - kao najveće azijske privrede i ključnog tržišta za japanske izvoznike - upalilo je "crveni alarm" u tom regionu, navodi francuska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pad industrijske proizvodnje u Japanu

Izvor: Capital.ba, 31.Avg.2015

TOKIO, Industrijska proizvodnja u Japanu pala je u julu više od očekivanja, za 0,6 odsto na mjesečnom nivou, jer usporavanje tražnje u zemlji i Kini ugrožava izvoz. Najnoviji podaci japanskog ministarstva za industriju su gori od prognoza ekonomista koji su učestvovali u „Blumbergovoj“ anketi,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.