Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jun.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baterija stara nekoliko decenija i dalje funkcioniše

TOKIO - Jedan japanski korisnik Twiter naišao je na rijetko i neobično otkriće - Bateriju koja je proizvedena u Japanu prije nekoliko decenija i koja i dalje funkcioniše, prenijeli su japanski mediji.

Baterija koju je Japanac pronašao dosta je veća od svojih modernih "kolega". Visina baterije iznosi oko 14,2 centimetra, prečnik baterije je sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << centimetara, dok je težina ove stare baterije otprilike 1,3 kilograma, što znači da se ne može "strpati" u najnoviju "Nintendo" konzolu.

Kućište baterije takođe djeluje netaknuto i nema vidnih tragova curenja kiseline, a uprkos starosti, ova baterija i dalje ima dovoljno snage da pokrene kalkulator, prenosi "Sputnjik".

Na internetu su se pojavile spekulacije o tome kako je ova baterija stara skoro čitav jedan vijek, dok neki od korisnika "Tvitera" tvrde da je riječ o bateriji koja je proizvedena otprilike 1940. godine.

Ipak, tačan datum i godina proizvodnje ove neobične baterije ostaće nepoznat.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

RADI KAO NOVA Baterija stara nekoliko decenija i dalje funkcioniše

Izvor: Blic, 28.Jun.2017

Jedan japanski korisnik Tvitera naišao je na retko i neobično otkriće - bateriju koja je proizvedena u Japanu pre nekoliko decenija i koja i dalje funkcioniše, preneli su japanski mediji...Made in #Japan! A #WWII era battery that still works https://t.co/F0WvBlCqHC pic.twitter.com/2gpZYVbUPy..Baterija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.