Balkanski odmor traje nedeljama, a japanski 10 dana

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanski odmor traje nedeljama, a japanski 10 dana

Paradoksi statistike – u zemljama potresenim krizom kao što su Grčka i Portugalija odmori su kraći nego u drugim državama EU

Crnogorci su najvredniji narod u Evropi, nedvosmisleno svedoči državni kalendar neradnih dana ove države. Od svih država u Evropi, Crna Gora ima najmanje prazničnih dana, a osim Nove godine i Prvog maja, slave samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dan nezavisnosti (21. maj) i Dan državnosti (13. jul), ukupno šest dana. Iako je svako poređenje radne etike Japanaca i Crnogoraca na nivou anegdote, zanimljiva statistika govori da Japanci,za koje se smatra da su najvredniji narod na planeti, imaju godišnje čak 15 neradnih prazničnih dana!

...............................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 26. novembra. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

K. Đorđević

objavljeno: 26.11.2011
Pogledaj vesti o: Japan,   Grčka

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.