Animirani film “Rabbitland” na 12 festivala u svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Animirani film “Rabbitland” na 12 festivala u svetu

Animirani film "Rabbitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka Jr. posle skoro dve godine od svetske premijere na Berlinalu nastavlja uspešnu festivalsku turneju i u novembru je prikazan u Holivudu u takmičarskom programu AFI Festa koji organizuje Američki filmski institut.

U okviru festivala ANIMPACT (ANIMPACT Animation Festival 2014) koji prikazuje odabrane nagrađivane filmove sa najznačajnijih svetskih festivala, film se u novembru prikazuje u Koreji i Kini, a u decembru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u Japanu, navode producenti.

Na nedavno završenom međunarodnom festivalu kratkog filma Exground Festu Visbadenu u Nemačkoj, “Rabbitland” je osvojio specijalnu nagradu žirija.

Početkom oktobra film je osvojio i nagradu za najbolji film po mišljenju studentskog žirija na Međunarodnom festivalu prvog animiranog filma Primanima u Mađarskoj.

Tokom novembra film je i na Big Cartoon festivalu u Moskvi, Filmskom festivalu u Orhusu u Danskoj, kao i na festivalu Eastern Neighbors u Hagu.

Film će biti i na Cutout Festu u Keretaru u Meksiku, Međunarodnom filmskom festivalu Etiuda&Anima u Krakovu u Poljskoj, Međunarodnom festivalu kratkog filma Sequence u Tuluzu, kao i na Festivalu filma fantastike Fancine u Malagi u Španiji.

Do sada je prikazan na brojnim festivalima širom sveta i osvojio je više značajnih nagrada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Animirani film “Rabitland” na 12 festivala u svetu

Izvor: Blic, 26.Nov.2014

Animirani film "Rabitland" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka junior posle skoro dve godine od svetske premijere na Berlinalu nastavlja uspešnu festivalsku turneju i u novembru je prikazan u Holivudu u takmičarskom programu AFI Festa koji organizuje Američki filmski institut...U okviru festivala ANIMPACT...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.