Jaguar C-Type juri kroz Monako

Izvor: Autoportal.rs, 24.Okt.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar C-Type juri kroz Monako

Kada neko poseduje oldtajmer gotovo uvek ga čuva u garaži ili u muzeju, na nekom mestu gde su uslovi savršeni, gde je temperatura uvek tačno 12 stepeni i veće su šanse da meseci i sunce zamene mesta nego što će se taj automobil naći na nekom trkalištu.

Na svu sreću takav nije slučaj sa ovim Jaguarom C-Type. Vlasnik ovog automobila je bio lično bivši vozač Formule 1, Huan Manuel Fanđo. Njega je do krajnih granica na F1 stazi u Monaku provozao >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << vozač GT4 serije, Aleks Bunkomb.

Firma "JD Classics" je restaurirala ovaj Jaguar C-type i pomogla Bunkombu da dođe do podijuma na trci Serije "C" sportskih automobila koji su napravljeni u period izmeđe 1952. i 1955.

Ako volite stare automobile i dobar zvuk guma na asfaltu prepustite se uživanje dok ovaj Jaguar sa svojim šestocilindričnim motorom zapremine 3.4 litara napada krivine ulične staze u Monaku.


Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.