Veći porez u Jagodini, ali i popust

Izvor: GdeInvestirati.com, 27.Nov.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći porez u Jagodini, ali i popust

JAGODINA - Poreskim obaveznicima Jagodine, porez iz nadležnosti grada za 2015. godinu, biće umanjen u proseku do deset odsto.

Istovremeno, poljoprivrednici će biti oslobođeni poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište.

Ovo je odluka Gradskog veća o kojoj će se sutra, na sednici, izjasniti odbornici Skupštine grada.

U obrazloženju odluke o oslobođenju poreza poljoprivrednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << koju je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović, stoji da se "odluka smatra opravdanom, zbog teške ekonomske situacije i zbog razvoja poljoprivrede".

Jagodina ima 6.358 domaćinstava, prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza bili su oslobođeni i poslednjih pet godine "u cilju prevazilaženja ekonomske krize i pomoći poljoprivredi grada Jagodine da ublaži posledice krize u ovoj grani delatnosti".

Gradsko veće je donelo odluku da i "dalje ostaje predviđeno umanjenje poreza za 50 odsto (tzv. poreski kredit) za vlasnike koji žive u svojim stanovima ili kućama". Članovi Gradskog veća su doneli i odluku, da se poreska stopa za nepokretnosti obaveznika, fizičkih lica, poveća sa 0,35 odsto kolika je bila ove godine, na 0,4 odsto u 2015. godini.

"Bez obzira na povećanje ove poreske stope, umanjenje poreza za 2015. godinu je, u proseku deset odsto", navodi se u odluci Gradskog veća.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Budžet "kraći" za dodatnih 30 miliona dinara, manji porezi

Izvor: Press, 28.Nov.2014, 13:52

Odbornici Skupštine grada Jagodine danas su doneli odluku o rebalansu budžeta za 2014. godinu, po kojoj se budžetska sredstva umanjuju za dodatnih 30.425.493 dinara. . Sednici je predsedavao predsednik Skupštine Dragan Marković...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.