(VIDEO) UŽAS U JAGODINI: Uhapšen zlostavljač koji je tukao iznemoglog konja

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) UŽAS U JAGODINI: Uhapšen zlostavljač koji je tukao iznemoglog konja

Efikasnom akcijom jagodinska policija uspela je da pronađe nasilnika koji je ukrao tukao metalnom šipkom i zlostavljao iznemoglog konja na ulici

JAGODINA - Posle višesatne policijske potrage u Jagodini, policija je sinoć uspela da pronađe nasilnika Slobodana Miloševića iz Dobre Vode, koje je juče ukrao i zlostavljao konja iz Veterinarske stanice.

Fotografije konja koga nasilnik tuče metalnom šipkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obišle su Srbiju.

On je priveden u policijsku stanicu i konj mu je oduzet iz vraćen vlasniku iz Končareva.

Prema rečima policajaca Milošević je mahao medicinskom dokumentacijom i pričao da nije ukrao konja već da je otišao sa njim do bolnice.

Video zlostavljanja konja možete pogledati ovde

https://www.facebook.com/laki.bebac?fref=nf

- Uspeli smo konja da oporavimo, držaoc nije dozvoljavao da veterinari obave ozbiljniju intervenciju na povredama, već samo površinsku. Vlasnik i držaoc konja su se sporazumeli da raskinu ugovor o prodaji tog konja i životinja je prebačena kod vlasnika u Končarevo. Vlasnik je bio veoma nezadovoljan zbog zlostavljanja i maltretiranja životinje. Životinja je sada dobro i bezbedna je od zlostavljača. U toku dana obavićemo pregled konja i uslova za držanje kod vlasnika, jer smo čuli da ih ima više i da voli životinje, rekao je veterinarski inspektor Dragiša Dimitrijević.

Milošević je juče u centru Jagodine pretukao metalnom šipkom svog konja, po priči meštana on je poznat po tome da maltretira životinje i pre dvadesetak dana isto je uradio kobili i ždrebetu, kada ih vezao i tukao. Tada niko nije reagovao, polcija i komunalne inspekcije ostale su neme i pozivale se društva na zaštitu životinja.

Peticija za spas konja

"Kao sto već svi znamo da je danas, 17.decembra 2014.godine u centru Jagodine muskarac srednjih godina krvnicki pretukao jadnog ,izgladnelog konja,te mu je usput i slomljena noga, pozivam sve dobre ljude i građane da potpisu ovu peticiju ne bi li sprecili vracanje konja bezdusniku. Da napomenem da su brojni gradjani gledali sa strane radoznalo da vide sta se to desava, a niko nije pritekao u pomoc konju osim jednog mladica. Ostavljam na vama da zakljucite kakvi smo to postali ljudi. Hvala svima koji se budu ukljucili u peticiju"

( Blic)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.