UBISTVO I SAMOUBISTVO ŽENE I MUŽA: Idemo u smrt da skratimo muke!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 06:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBISTVO I SAMOUBISTVO ŽENE I MUŽA: Idemo u smrt da skratimo muke!

Porodična tragedija: Momir Simonović (72) iz Jagodine odlučio da okonča život supruzi Nevenki (69) i sebi jer su godinama bolovali od karcinoma i Alchajmera

JAGODINA - Momir Simonović (72) iz Jagodine ubio je suprugu Nevenku (69), pa pucao sebi u glavu ispred njihovog stana. Nevenka je preminula na licu mesta, dok je Momir u kritičnom stanju prebačen u kragujevačku bolnicu.

Kako saznajemo, Momir je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godinama bio teško bolestan kao i njegova supruga, pa se pretpostavlja da je nameravao im prekrati muke.

Jurio je po stanu

- Momir je pištoljem jurio Nevenu. Pokušala je da pobegne iz stana. Kad ju je sustigao kod izlaznih vrata, pucao joj je u potiljak, a potom i sebi u glavu - kaže naš sagovornik iz istrage.

Tragedija se dogodila juče oko 11 časova na kućnom pragu Simonovića u Elmosovoj ulici.

- Mnogi su čuli prasak, ali niko nije pretpostavljao da se puca iz pištolja. Tek kasnije kad je kod komšija došao jedan dečak i video krvavo stepenište, otkriveno je šta se dogodilo. Ispred otvorenih vrata Simonovićevog stana, na stepeništu, u lokvi krvi ležala je Nevenka, a pored nje je bio teško ranjeni Momir. Krv je tekla od sprata, niz stepenište do podruma - priča komšinica.

Stanari kažu da ništa nije nagoveštavalo tragediju.

Trpeo jake bolove

- Momir se nije mnogo družio s komšijama otkako je oboleo - kaže komšija Sretko Radović.

Motiv ove tragedije je najverovatnije teška bolest.

- Momir je duže bolovao od karcinoma. S Nevenkom je bio u Beogradu kod ćerke. Trpeo je jake bolove, pa je pokušao da prekrati muke. Verovatno je predlagao da oboje krenu u smrt jer je bolovala od Alchajmera. Ona je pokušala da pobegne - kaže izvor iz istrage.

Direktor bolnice u Jagodini potvrdio

DOGOVORILI SE DA UMRU ZAJEDNO

Direktor Opšte bolnice u Jagodini, dr Drako Miletić, izjavio je da je Momir Simonović poslat u Klinički centar u Kragujevcu sa teškim povredama glave.

Miletić je naveo da su oni najavili da će se ubiti.

- Koliko znam, njihov dogovor bio je da se ubiju jer su oboje bili teško bolesni - kaže direktor.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.