U Zoo vrtu u Jagodini rođene dve sive kanadske vučice (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zoo vrtu u Jagodini rođene dve sive kanadske vučice (FOTO)

Čopor vukova u Zoološkom vrtu u Jagodini, brojniji je za dve male vučice, koje su začete i rođeni ovde.

"Reč je o mladunčadima sivog kanadskog vuka, rasprostranjenog u šumama Kanade, koji su se okotili u našem Zoo vrtu. Zdravi su, lepi i umiljati, majka ih lepo prihvatila, napredni su i već od subote ćemo dozvoliti da ih maze posetioci vrta", izjavio je danas Tanjugu veterinar u Zoo Vlado Jovanović. On je naveo da će deca i stariji moći da ih maze i slikaju se sa njima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << narednih dvadesetak dana, dok su još male i ne porastu i postanu opasni.

Jovanović je rekao da kanadski sivi vuk može da naraste do 70 centimatara i bude težak i do 80 kilogaram. Ženka nosi 60 dana, polno postaje zrela nakon dve godine. Rađa dva do sedam mladih, a evo kod nas su rođene dve male ženskice - vučice, istakao je Jovanović.

Prinove u ZOO-u: Alpino kozice od Sibirskog kozoroga (FOTO)

On je podsetio da je ZOO vrt u Jagodini ovog proleća imao prinove od alpskih kozica i sibirskog kozoroga, antilope, zebu goveda, žutoglave ovce.

Zoo vrt u Jagodini ovog leta obeležava 11 godina rada, ima više od 100 vrsta životinja sa više od 400 primeraka, ne računajući ptice i ribe. Godišnje ga poseti oko 100.000 ljudi, najviše skolskih ekskurzija.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.