Izvor: Telegraf.rs, 01.Sep.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžera udarila struja na Železničkoj stanici

Na železničkoj stanici Jagodina jutros je D.Đ. (19) teško povređen pošto je doživeo strujni udar zbog približavanja kontaktnoj mreži koja je pod naponom od 25 hiljada volti, saopšteno je iz JP “Železnice Srbije“.

Teško povređeni mladić prebačen je u bolnicu u Jagodini, odakle je zbog velikih i teških opekotina hitno prevezen za Beograd. Nesreća se dogodila oko 6 i 40, navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Železnice Srbije ističu da zbog velikog napona struje od 25 hiljada volti koji prolazi kroz kontaktnu mrežu, nije neophodno da se ona dodirne pa da se doživi strujni udar, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može biti i do dva metra udaljeno od same kontaktne mreže.

Povređenog madića uočio je radnik pružne deonice Jagodina ispod gariranog vagona, u produžetku drugog staničnog koloseka koji je stalno pod naponom i pružio mu prvu pomoć, a zatim pozvao Policijsku upravu i Hitnu pomoć.

Foto: AP

Napon u kontaktnoj mreži odmah je isključen, navodi se u saopštenju. Stanična komisija za isleđenje vanrednih događaja izašla je odmah na lice mesta i konstatovala da je mladić bio izložen strujnom udaru zbog približavanja voznom vodu kontaktne mreže, koji je pod naponom od 25 hiljada volti.

Pretpostavlja se da se mladić popeo na neki od vagona koji su garirani na drugom staničnom koloseku i da se tada našao u strujnom kolu železničke kontaktne mreže.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečaka udarila struja na železničkoj stanici u Jagodini

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2014

Na železničkoj stanici Jagodina jutros je D.Đ. (19) teško povređen pošto je doživeo strujni udar zbog približavanja kontaktnoj mreži koja je pod naponom od 25 hiljada volti, saopšteno je iz JP "Železnice Srbije"...Teško povređeni mladić prebačen je u bolnicu u Jagodini, odakle je zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.