Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor poznata francuska glumica Izabel Iper, u Jagodini je spuštena zavesa na 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji su trajali od 20. marta.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Jagodine.

Na svečanosti je doajenu srpskog glumišta, pozorišnom, filmskom i televizijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glumcu Vlastimiru Velisavljeviću uručena nagrada "zlatni ćuran" za životno delo, najveća nagrada festivala.

Stručni žiri festivala najboljom predstavom je proglasio "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevica koji je i režirao, u izvođenju "Zvezdara teatra", a tu predstavu i najsmešnijom, svojim glasanjem ocenila i publika.

Žiri je radio u sastavu: teatrolog dr Miroslav Radonjić, predsednik, glumica Danica Maksimović i vajar Marija Vulić.

"Hipnoza jedne ljubavi" je dobila nagrade stručnog žiorija "Mija Aleksić" i publike "Miodarg Petrović Čkalja" i satuetu "Jovanče Micić" a Kovačević nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu.

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je tetarolog i pozorisni kriticar dnevnog lista "Politike" Ana Tasić.

Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište "Jazavac" iz Banja Luke odigralo je predstavu "Celo telo tu me boli", autor i rezija Nikola Pejaković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.