Protivgradna zaštita počinje 1. maja sa 8.500 raketa

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivgradna zaštita počinje 1. maja sa 8.500 raketa

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić, izjavio je večeras da će sezona protivgradne zaštite, početi 1. maja, sa 8.500 raketa što je dovoljno za prvi talas.

- To je malo više od polovine minimuma raketa. Mi smo imali para za 3.000, lokalne samouprave su kupile oko 1.000, i od prošle godine je ostalo oko 4.500 raketa - rekao je Marić u emisiji jagodinske televizije "Palma plus".

Trenutno se obavljaju lekarski pregledi za strelce, kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 3.300, i oni će biti plaćeni oko 9.000 dinara sa dotacijama lokalnih samouprava, napomenuo je Marić.

Marić je istakao da domaće fabrike protivgradnih raketa imaju kapacitete za proizvodnju dovoljnih količina raketa. On je objasnio da je protivgradna zaštita u tešku poziciju došla 2010. godine.

- Odlukom, tadašnjeg državnog vrha da se iz Hidrometereološkog zavoda premesti u Sektor za vanredne situacije MUP a da nisu u rešeni sistemski problemi: način finansiranja, način nabavke raketa, finansiranje strelaca, obezbeđenje sredstava za radarske sisteme... Mi smo te probleme nasledili - dodao je Marić.

Prošle godine smo inicirali Zakon zaštite od grada koji reguliše i način finansiranja i preventivni način zaštite od grada. Sada čekamo i nadamo se, pošto je prošao javnu raspravu da će u novom sazivu Skupštine biti usvojen, dodao je on.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protivgradna zaštita počinje 1. maja, imamo samo 8.500 raketa

Izvor: Telegraf.rs, 25.Apr.2014

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić je istakao da domaće fabrike protivgradnih raketa imaju kapacitete za proizvodnju dovoljnih količina raketa

Nastavak na Telegraf.rs...

Marić: Procena štete od poplava do 5. maja

Izvor: Blic, 25.Apr.2014

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izrazio je očekivanje da će lokalne samouprave obaviti procenu štete od poplava do ponedeljka, 5. maja..."Šteta je svakako velika i Vlada Srbije je uputila interventnu pomoć", rekao je Marić za Radio-televiziju Srbije...On je kazao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.