Predstava Doktor Nušić najbolja na Danima komedije

Izvor: Beta, 27.Mar.2015, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava Doktor Nušić najbolja na Danima komedije

JAGODINA, 26. marta 2015. (Beta) - Predstava "Doktor Nušić" Narodnog pozorišta Sombor i Krusevačkog pozorišta proglašena je za najbolju na 44. festivalu "Dani komedije" u Jagodini odlukom žirija, dok je publika za najsmešniju izabrala predstavu Pozorišta mladih iz Novog Sada "Potpuno skraćena istorija Srbije".

"Doktor Nušić" u režiji Kokana Mladenovića je, kao najbolja predstava, odlukom žirija dobila nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << "Mija Aleksić", a "Potpuno skraćena istorija Srbije" u režiji Olje Djordjević, odlukom publike, kao najsmešnija, dobila je nagradu "Miodrag Petrović Čkalja" i statuetu "Jovanča Micić".

Publika je ovu predstavu, od ukupno sedam, ocenila prosečnom ocenom 4,79 i time za malo pobedila "Doktora Nušića" koji je dobio ocenu 4,76.

Nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu Ćuran žiri je dodelio Snežani Trišić za režiju predstave "Mister Dolar" u izvodjenju Narodnog pozorišta Subotica.

Tri ravnopravne nagrade i statuete Ćuran za najbolja glumačka ostvarenja pripale su Biljani Keskenović za ulogu Mare u predstavi "Doktor Nušić", Saši Torlakoviću za ulogu Živote u istoj predstavi i Draganu Petroviću za ulogu Spasoja u predstavi "Rodjendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra iz Beograda.

Nagradu "Nikola Milić" za najbolju epizodnu ulogu dobio je Zoran Karajić za ulogu gospodina Paliveca u predstavi "Postmoderni kabare dobrog vojnika Švejka" Šabačkog pozorišta.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Milica Janevski za ulogu Slavke u predstavi "Doktor Nušić" , a za najboljeg mladog glumca Branislav Trifunović za ulogu Milorada u istoj predstavi.

Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Mariji Kalabić za predstavu "Doktor Nušić", a za najbolju kostimografiju Marini Vukasović Medenici za kostim u predstavi "Rodjendan gospodina Nušića".

Specijalnu nagradu za kolektivnu igru žiri je dodelio ansamblu predstave "Potpuno skraćena istorija Srbije".

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je rediteljka Ivana Vujić, a u žiriju su bili dramski pisac Željko Hubač, glumica Ljiljana Dragutinović i direktor jagodinskog Javno-informativnog preduzeća "Novi put" Ljubiša Vujić.

Nagrade će biti uručene u petak, na Svetski dan pozorišta 27. marta, kada se festival zvanično završava.

Foto: http://www.npozoristeso.co.rs/fotografije/Doktor-Nusic
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predstava Doktor Nušić najbolja na Danima komedije

Izvor: Akter, 27.Mar.2015

Predstava "Doktor Nušić" Narodnog pozorišta Sombor i Krusevačkog pozorišta proglašena je za najbolju na 44. festivalu "Dani komedije" u Jagodini odlukom žirija..Publika je za najsmešniju izabrala predstavu Pozorišta mladih iz Novog Sada "Potpuno skraćena istorija Srbije"..."Doktor Nušić"...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.