Potpisali sa Mercedesom - prave novu fabriku

Izvor: B92, 26.Avg.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Potpisali sa Mercedesom - prave novu fabriku"

Jagodina -- Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković najavio je da će u tom gradu do kraja godine biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici Aunde

"U ovom trenutku imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine će biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici Aunde. U drugoj polovini septembra biće postavljen kamen temeljac za proširenje te fabrike, jer su potpisali novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugovor sa Mercedesom", rekao je Marković.

On je rekao da su potpisani ugovori sa još tri fabrike koje treba da započnu da grade svoje pogone u Jagodini i pozvao građane Jagodine da se, ukoliko traže posao, jave u jednoj od italijanskih fabrika u tom gradu, saopštila je gradska uprava Jagodine.

"Te fabrike imaju svetsko tržište, što znači da imaju dobru budućnost, a zaposleni u njima sigurnost", rekao je Marković na prijemu za građane kojem je prisustvovalo oko 1.500 stanovnika Jagodine i okoline.

Marković je dodao da je ranijih godina prijem građana organizovan svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje.

"Uskoro je početak nove školske godine i hoćemo da pomognemo porodicama. Danas smo davali od 2.000 do 10.000 dinara i najveći broj korisnika su upravo porodice koje imaju školsku decu, kao i stariji i bolesni ljudi kojima je potreban novac za lekove", izjavio je Marković.

On je rekao da je Jagodina jedina lokalna samouprava koja proteklih 12 godina organizuje takve prijeme, za koje novac obezbeđuje štednjom.

"U Jagodini već 12 godina članovi Gradskog veća ne primaju plate, nema nadoknade za članove Nadzornih odbora, nema putnih troškova, nema dnevnica i na taj način na godišnjem nivou štedimo između osam i 12 miliona dinara i te pare preusmeravamo za one kojima je neophodna pomoć", naglasio je Marković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marković: Do 2017. u Jagodini još 400 radnih mesta

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković najavio je danas da će u tom gradu do kraja 2016. godine biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici "Aunde", koja proizvodi sedišta za automobile...-Imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine će biti otvoreno još 400 radnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.