Palma otvorio prvi veštački vodopad u Srbiji

Izvor: Radio 021, 29.Jun.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma otvorio prvi veštački vodopad u Srbiji

Prvi veštački vodopad u Srbiji  otvoren je večeras u Jagodini, za koji domaćini kažu da će biti najveća turistička atrakcija u regionu, a koji bi trebalo da uposli 200 radnika.

Veštački vodopad se nalazi u izletištu Potok, u neposrednoj blizini Akva parka, Zoološkog vrta, Muzeja voštanih figura i Vivo šoping parka.

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković rekao je na otvaranju da je veštački vodopad prava "turistička fabrika" koja će zaposliti 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << radnika, navodeći da su ispred izletišta Potok napravljene tezge za one koji se bave starim zanatima, koji će svoju robu prodavati turistima.

Marković je podsetio da je prošle godine Jagodinu posetilo 400.000 turista i ocenio da će ih u 2015. biti oko 700.000. Prema njegovim rečima, u Jagodini postoje dve industrijske zone - jedna koja pripada Italijanima, Rusima i Nemcima, za koju se očekuje da će do kraja godine uposliti 2.500 građana, i turistička koja će uposliti oko 1.000 radnika.

Marković je rekao da Jagodina jedan od tri grada u Srbiji koji je ostvario suficit od 32 miliona evra. On je izrazio očekivanje da će od 1. do 7. septembra biti otvorena fabrika "Vibag" površine 64.000 kvadratnih metara u kojoj će uhlebljenje naći 500 mladih ljudi.

Prema njegovoj oceni, vodopad koji je večeras u Jagodini otvoren i svi turistički potencijali grada mogu da konkurišu evropskim metropolama poput Beča i Pariza.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.