Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRAVILA NA BAZENIMA U JAGODINI "Zbog čestog povređivanja na rekama i bazenima, zabranjeno skakanje u vodu"

Zbog učestalih povređivanja mladih na bazenima i rekama u Srbiji, ovog leta, sa najtežim posledicama i trajnim invaliditetom, zbog skakanja u vodu, u  Akva parku u Jagodini strogo zabranjeno skakanje u bazene.

O sprovođenju ove mere, brine 15 spasilaca sa licencom, ali i pripadnici Službe obezbeđenja, koji neposlušne, izbacuju iz Akva parka, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu Akva park Zoran Gligorijević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Pored bazena postavljene su table sa upozorenjem da je strogo zabranjeno skakanje, pokušavamo da skakanje maksimalno sprečimo, pisanim upozorenjima, pištaljkama i ličinim radom spasilaca, objasnio je Gligorijević.

"Mnogo je na bazenima mladih, tinajdžera, studenata, mnogi su neobuzdani ali činimo napore, upozoravamo, sankcionišemo raznim merama do izbacivanja iz Akva parka", rekao je Gligorijević.

"Nama je osnovni segment bezbednost kupača. Svi tobogani su atestirani i montirani po najstrožim pravilima, kako se to radi po celom svetu, a na samom ulazu u Akva park oštampan je pravilnik o radu Akva parka i na svakom toboganu uputstva, a posetioci su obavezni da ih pročitaju", rekao je Gligorijević.

Stalna dežurna lekarska služba je u Akva parku od 10 do 18 satio, koliko je radno vreme parka.

Akva park u Jagodini je prvi u Srbiji, površine je 6,5 hektara ima sedam bazena, jedan je olimpimjskh razmera i 700 metara tobogana...
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.