Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLASTIČAR ČASTIO JOVANU STIPENDIJOM Devojka iz Jagodine neće morati da odustane od studija

Servet Ramadani, vlasnik poslastičarnice "Pelivan" u Jagodini, obeležio je pola veka rada svoje radnje tako što je odlučio da stipendira Jovanu, najstariju od devetoro dece porodice Stojanović iz Vinorače.

Porodica Stojanović je najbrojnija u Jagodini pošto ima 12 članova.

- Moj pokojni otac Ehat i majka Rajma pre pola veka otvorili su poslastičarnicu "Pelivan", i to je bio povod za pomoć porodici Stojanović. Ovo je najbolji način obeležavanja značajnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jubileja, daleko bolji nego da smo ga proslavili u kafani - priča kroz suze Servet i obećava da će porodicu obilaziti bar jednom mesečno i dodatno pomagati.

Jovana je student prve godine biohemije na Hemijskom fakultetu u Beogradu i sledeće četiri godine dobijaće mesečnu stipendiju od 15.000 dinara.

- Vredno ću raditi i učiti, prvo za svoju porodicu, a onda i za sebe. Namera mi je da kasnije pomažem braću i sestre. Presrećna sam što sam dobila stipendiju jer sam razmišljala da odustanem od studiranja pošto su moji roditelji brinuli kako da mi plate školarinu - priča ona.

Jovanin otac Goran dnevno radi od 12 do 15 sati kako bi izdržavao porodicu.

- Za Jovanino školovanje potrebno nam je mesečno najmanje 20.000 dinara, za Nikolu, koji pohađa Poljoprivrednu školu u Svilajncu, bar 15.000 - kaže Goran.

Stojanovićima odricanje nikada nije bilo teško jer su im deca, kako kažu, svakog dana predstavljala veliku radost, sreću i blagoslov. Deca su uzvratila lepim ponašanjem i odličnim uspehom u školi. Supruga Jasmina potvrđuje da dosta novca treba izdvojiti i za školovanje Teodore (16), Jovana (12), Ksenije (10) i Sofije (8), ali kaže da joj ništa nije teško jer su uigran tim pa starija deca brinu o najmlađima Emiliji (5), Marku (3) i devetomesečnoj Milici.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

POSLASTICAR CASTIO JOVANU STIPENDIJOM Devojka iz Jagodine nece morati da odustane od studija

Izvor: medio.rs, 23.Okt.2016

Servet Ramadani, vlasnik poslastičarnice "Pelivan" u Jagodini, obeležio je pola veka rada svoje radnje tako što je odlučio da stipendira Jovanu, najstariju od devetoro dece porodice Stojanović iz Vinorače...Porodica Stojanović je najbrojnija u Jagodini pošto ima 12 članova...- Moj pokojni otac...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.