Neću se povući pred pretnjama mafije!

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neću se povući pred pretnjama mafije!

Čuvaru pumpe stavili su pištolj na čelo i rekli: „Imaš 10 sekundi da pobegneš i preneseš gazdi da pumpu u Jagodini nikad neće otvoriti“

Četvorica maskiranih razbojnika upala su juče oko tri sata posle ponoći na pumpu „Knez petrol“, čije je svečano otvaranje bilo zakazano za 1. novembar. Razbojnici su izašli iz sivog „audija“ i odmah napali čuvara pumpe S.S. (20). Pošto su mu zapretili i ostavili poruku, iz automobila su izvukli dve kante sa benzinom, polili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zapalili dizalicu, unutrašnjost pumpe i aparate za točenje. Nakon toga razbojnici su pobegli.

Prema rečima Srđana Kneževića, vlasnika „Knez petrola“, katastrofa je izbegnuta jer još nije natočeno 400.000 litara goriva u rezervoar benzinske stanice.

- Srećom da gorivo nije bilo natočeno, inače bi pola Jagodine odletelo u vazduh. Mi smo pripremali pumpu za otvaranje, sada nam je napravljena šteta od 300.000 evra. Ipak, istrajaćemo u tome da otvorimo objekat, nećemo pokleknuti ni pred ovim mafijaškim pretnjama. Mislimo da ćemo početi s radom 10. novembra - kaže Knežević.

Vlasnik „Knez petrola“ ističe da se ne plaši novih pretnji i da je policiji već rekao u koga sumnja kao nalogodavca ovog razbojništva.

- To je nesumnjivo uradila konkurencija. Neko u Jagodini ne želi da mi otvorimo pumpu. Podatke sam dao inspektorima. Policija nam je dodelila obezbeđenje, jedna patrola će stalno motriti na pumpu. Ipak, nadam se da će razbojnici i nalogodavac uskoro biti uhapšeni, jer ovakvi incidenti podsećaju na devedesete, iz kojih smo odavno izašli - razočaran je Knežević.

U policiji su nam potvrdili da paljenje benzinske pumpe ima kriminalnu pozadinu čiji je cilj da se pošalje poruka vlasniku, karakteristična za obračune u podzemlju.

- Policija traga za počiniocima, koji su osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, kao i paljenje i uništavanje stvari. U tome će nam pomoći snimci kamera - kažu u MUP-u.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.