NUNS negoduje jer je Palma novinarima podelio cipele

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS negoduje jer je Palma novinarima podelio cipele

Nezavisno udruženje novinara Srbije razočarano je postupkom Dragana Markovića Palme koji je novinare u Jagodini častio cipelama.

Predsednik jagodinske gradske Skupštine je posle otvaranja šoping centra u tom gradu poklonio obuću prisutnim novinarima.

"Ovakvo ponašanje novinara etički je nedopustivo i ova 'čast' svakako neće doprineti ionako ozbiljno poljuljanom ugledu novinarske profesije", saopštio je NUNS.

To udruženje je podsetilo da Kodeks novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije zabranjuje novinaru da "prima ili traži materijalnu ili neku drugu korist za prikupljanje, objavljivanje, odlaganje ili sprečavanje prikupljanja ili objavljivanja informacija".

Dodali su da je novinar obavezan da prijavi redakciji nuđenje ili dobijanje poklona u vezi sa obavljanjem novinarskog posla.

"Prihvatanje poklona dozvoljeno je samo u slučajevima kada je reč o propagandnom materijalu - olovka, notes, kačket, ili predmetima neznatne materijalne vrednosti", navodi se u saopštenju.

Novinari koji su juče izveštavali sa svečanog otvaranja šoping centra u Jagodini prihvatili su ponudu Dragana Markovića Palme da po želji izaberu cipele ili patike u vrednosti do 4.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.