Ministre, jeste li vi kamerman?

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ministre, jeste li vi kamerman?"

Lider JS Dragan Marković Palma prekorio je ministra Dušana Vujovića u Skupštini, jer je tokom njegovog izlaganja o budžetu fotografisao sednicu telefonom.

Dok je lider JS govorio o drugom rebalansu budžeta za 2014. i predlogu budžeta za 2015. godinu, morao je da "poslovnom ponudom" privuče pažnju resornom ministru.

"Ministre, jeste li kamerman ili šta? Ako jeste, mogu odmah da vas zaposlim na TV Palma plus ako izgubite posao. Ako niste, snimak sednice tražite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od RTS-a, narezaće vam CD", rekao je Marković.

Ministar mu je kasnije "zahvalio na ponudi i konkretnim predlozima", ali je rekao da se nada da će zadržati ovaj posao.

Inače, tokom svog dugog izlaganja, Marković je pozvao na "potrošački patriotizam" i naveo da ukoliko "dovodimo markete iz Hrvatske i Slovenije, zatvaramo stotine STR radnji u kojima rade naši građani".

"Ja kada sam dovodio investitore u Jagodinu, gledao sam da nam ne zatvaraju tržište, da ne postoje takve fabrike u Srbiji. Samo tako možemo da očuvamo ono što postoji, a ne da dovodimo konkurenciju nečemu što se pravi u Srbiji. I subvencije moraju da budu iste i za strance i za naše", rekao je lider JS.

Marković je između ostalog rekao da su mere štednje Vlade veoma važne i da bi trebalo da važe i za lokalni nivo, jer je "prošlo vreme kada su funkcioneri dolazili biciklom, a odlazili mercedeosm".

Takođe, on je čestitao Vladi Srbije na svemu učinjenom u prethodne dve godine i rekao da će JS "glasati za sve zakone".

"Premijer Vučić nije tu iz opravdanih razloga, a ja želim da mu čestitam za sve što je radio u dve godine, a posebno za vreme poplava. Čestitam i svim ministrima i Velimiru Iliću koga izuzetno cenim, kao i Saleta Antića (Aleksandra, ministra energetike) , kome je daleko bilo moglo da bude 40 dana", rekao je Marković.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.