Marković: Radmilo Bogdanović je zaslužio ulicu u Jagodini

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Radmilo Bogdanović je zaslužio ulicu u Jagodini

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je danas da će odbornicima Skupštine predložiti da jedna ulica u ovom gradu nosi ime nedavno preminulog bivšeg ministra unutrašnjih poslova Srbije i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) Radmila Bogdanovića.

- Bogdanović je zaslužio ulicu u Jagodini, takav čovek mora biti stalno u glavama ljudi Jagodine i Srbije - rekao je Marković, na Komemorativnoj sednici Skupštine grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Bogdanović je počasni građanin Jagodine, bio je predsednik Skupštine opštine Svetozarevo (Jagodina) u dva mandata, bio je načelnik SUP-a, živeo je u ovm gradu i pomogao gradu i brojnim ljudima, objasnio je Marković.

Uz, suprugu Živku i porodicu, odbornike Skupštine grada, sednici su prisustovali i prijatelji i članovi SPS iz opština Pomoravskog okruga.

Komemorativna sednica je počela minutom ćutanja, a Marković je evocirao uspomene na brojne susrete sa Bogdanovićem.

Marković je rekao da je Bogdanović bio političar bez mrlje i iz vremena kada se nije moglo zalutati na funkciju i koga su svi poštovali.

 - Čika Radmilo je voleo uspehe Jagodine na svakom polju i polaskan sam što sam se družio sam njim. Nekad sam ga pitao za savete, nekada mi on sam govorio šta je dobro, a šta loše. Jednom prilikom me je pozvao i rekao: "Čitao sam ono što si rekao za novine", odgovorio sam mu da ono što mislim to i pričam, a on je uzvratio: "Zemljače nekad treba da misliš šta ćeš da kažeš" - rekao je Marković.

On je podsetio da Bogdanović rođen u Končarevu i da je jedan od retkih političara koji posle odlaska u penziju "sam odlazio na pijacu i razgovarao sa građanima kao običan čovek, jer je uvek to i bio, i kao funkcioner “.

- Čika Radmilo je iz vremena kada nije moglo da se zaluta na funkciju, kada su postojali kriterijumi. Pomagao je građanima oko rešavanje običnih, svakodnevnih stvari, bio je predstavnik centralne Srbije u Beogradu. Žao mi je što su Jagodina i Srbija ostali bez takvog čoveka - istakao je Marković.

Bogdanović je umro 25. oktobra u Beogradu, a sahranjen u Jagodini 28. oktobra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Bogdanoviću ulica u JA

Izvor: B92, 31.Okt.2014

Dragan Marković Palma izjavio je da će odbornicima predložiti da se jedna ulica u tom gradu zove po nedavno preminulom Radmilu Bogdanoviću...Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma, izjavio je da će odbornicima Skupštine predložiti da jedna ulica u ovom gradu nosi ime nedavno...

Nastavak na B92...

Radmilu Bogdanoviću ulica u Jagodini

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2014

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, izjavio je danas da će odbornicima Skupštine predložiti da jedna ulica u ovom gradu nosi ime nedavno preminulog bivšeg ministra unutaršnjih poslova Srbije i visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije Radmila Bogdanovića..."Bogdanović...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.