Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Do 2017. u Jagodini još 400 radnih mesta

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković najavio je danas da će u tom gradu do kraja 2016. godine biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici "Aunde", koja proizvodi sedišta za automobile.

-Imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine će biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici "Aunde". U drugoj polovini septembra biće postavljen kamen temeljac za proširenje fabrike, jer su potpisali novi ugovor sa "Mercedesom"- objasnio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Marković.

On je rekao da su potpisani ugovori sa još tri fabrike koje treba da započnu da grade svoje pogone u Jagodini i pozvao građane Jagodine da se, ukoliko traže posao, jave u jednoj od italijanskih fabrika u tom gradu- saopštila je gradska uprava Jagodine. -Te fabrike imaju svetsko tržište, što znači da imaju dobru budućnost, a zaposleni u njima sigurnost- istaklao je Marković na prijemu za građane kojem je danas prisustvovalo oko 1.500 stanovnika Jagodine i okoline.

Marković je dodao da je ranijih godina prijem građana organizovan svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje.

-Uskoro je početak nove školske godine i hoćemo da pomognemo porodicama. Danas smo davali od 2.000 do 10.000 dinara i najveći broj korisnika su upravo porodice koje imaju školsku decu, kao i stariji i bolesni ljudi kojima je potreban novac za lekove- izjavio je Marković.

On je rekao da je Jagodina jedina lokalna samouprava koja proteklih 12 godina organizuje takve prijeme, za koje novac obezbeđuje štednjom.

-U Jagodini već 12 godina članovi Gradskog veća ne primaju plate, nema nadoknade za članove Nadzornih odbora, nema putnih troškova, nema dnevnica i na taj način na godišnjem nivou štedimo između osam i 12 miliona dinara i te pare preusmeravamo onima kojima je neophodna pomoć- naglasio je Marković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.