Jaka kiša i grad u Paraćinu

Izvor: RTS, 24.Maj.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka kiša i grad u Paraćinu

Jaka kiša praćena gradom oko 13 sati zahvatila je paraćinsku opštinu. RHMZ najavio posle podne, uveče i tokom noći obilnije padavine - od 20 do 30 litara za 12 sati. Na području Zapadne Srbije i Srema očekuje se i do 40 litara.
Grad je padao u selima Bošnjane, Popovac i Zabrega. U atarima ovih sela najviše su stradale bašte i kukuruzi, javlja dopisnik RTS-a.

Jaka kiša padala je i na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << području Ćuprije i Jagodine.
Republički hidrometeorološki zavod najavio je veće padavine od danas posle podneva.
U Srbiji će u ponedeljak biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima, prenosi Tanjug.
Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, jutarnja temperatura biće od 10 do 14 stepeni, dok će najviša dnevna biti od 18 do 23 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
U saopštenju se navodi i da će u Beogradu u ponedeljak biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a da se intenzivnije padavine očekuju u jutarnjim satima.
Vetar će biti slab i umeren, južni i jugozapadni, najniža temperatura 14, a najviša dnevna 20 stepeni.
Kada je reč o vremenu za narednih sedam dana, iz RHMZ-a navode da se u utorak i sredu očekuje promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
U sredu će biti i vetrovito, a u četvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima. Temperatura će biti ispod prosečnih vrednosti.
Od petka će biti pretežno sunčano sa ređom pojavom pljuskova sa grmljavinom u planinskim predelima, a temperatura u postepenom porastu.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grad u Paraćinu nanio štetu baštama i kukuruzu

Izvor: Cafe.ba, 24.Maj.2015

BEOGRAD - Jaka kiša praćena gradom, koja je danas pala na području Paraćina, nanijela je štetu baštama i poljima zasijanim kukuruzom...Kiša i grad, koji su pali oko 13.00 časova, najviše štete nanijeli su u atarima sela Bošnjane, Popovac i Zabrega...Jaka kiša padala je i na području Ćuprije...

Nastavak na Cafe.ba...

Pljuskovi i grad širom Srbije

Izvor: RTS, 24.Maj.2015

Jaka kiša, u pojedinim mestima praćena gradom, zahvatila je više okruga u zemlji. Najteže je na području Golupca i Velikog Gradišta. Pljuskova je bilo i u Rasinskom i Pirotskom okrugu, kao i u Beogradu. RHMZ najavio tokom večeri i noći obilnije padavine - od 20 do 30 litara za 12 sati....

Nastavak na RTS...

Narandžasti meteo-alarm, reke prete

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 08:53

Danas i sutra u Srbiji se očekuje lokalno velika količina padavina od, 20-40 mm za tri sata i grmlјavina sa gradom, upozorio je Hidrometeorološki zavod...Za istočnu, jugoistočnu i jugozapadnu Srbiju izdat je narandžasti meteo-alarm, u ostalim delovima Srbije na snazi je žuti meteo-alarm...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.