Jagodina u Beč vodi 600 studenata

Izvor: Prva.rs, 23.Okt.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina u Beč vodi 600 studenata

Među studentima koji putuju u Beč je 99 odsto onih koji prvi puta idu u glavni grada Austrije, a najviše je brucoša, objasnio je Marković na konferenciji za novinara, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Ratko Stevanović i grupa studenata, putnika iz Jagodine, Kruševca, Kragujevca, Užica, Ćuprije, Čačka, Beograda...

Sa studentima putuje i grupa privrednika i političara, deo zaposlenih u Dečijoj ustanovi "Pionir", napomenuo je Marković.
"Za ovo putovanje Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << grada neće potrošiti ni evro. Sve troškove snose donatori, među kojima je i preduzeće 'Zoran Rajzen' iz Jagodine, koje će svojim autobusima obaviti prevoz do Beča", rekao je Marković.

Studenti će posetiti Univerzitet u Beču, prosvetne i kulturne institucije tog grada, upoznati se sa načinom studiranja, a u slobodno vreme posetiće palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg, Centar razonode i veliki točak u zabavnom parku Parter...

Privrednici će imati susret sa privrednicima, političari sa političarima vladajćih i opozicionih partija. Radnici "Pionira" će posetiti ustanove za predškolski smeštaj dece, istakao je Marković.

U Beč se putuje 27.oktobra u 22 sata sa parkirališta Jagodinskog sportskog saveza i Akva parka.
Poseta studenata Beču biće motiv za njih da bolje uče, da na vreme daju ispite i diplomiraju. Novac uložen u učenike i
studente nije bačen, ocenio je Marković.

Mi se razlikujemo od drugih gradova u Srbiji, ne samo po organizovanju ovakvih putovanja za mlade, već i po brizi o njihovom sutra, zapošljavanju, naveo je predsednik Skupštine Jagodine.
"U Jagodinu dolaze investitori i ako nastave ovim tempom, Jagodina će uskoro biti najveći industrijski centar u Evropi", rekao je Marković i istako da je "juče primio sedam potencijalnih investitora iz Italije" i da je "sigurno da će do nove godine sa najmanje jednim potpisati ugovor o izgradnji fabrike u Jagodini".

Otvaranjem novih preduzeća i fabrika garantuje studentima zapošljavanje, istakao je Marković i podsetio da je u Jagodini do prošle godine rođeno 606 dece više nego 2004. godina, kada je vlast u ovom gradu osvojila Jedinstvena Srbija.

Prošle godine upisali smo dva odeljenja đaka više nego 2012, a ove godine imali smo više prvaka nego lane, istakao je Marković.

Studenti će biti smešteni u hotelima sa četiri zvezdice, a Marković im je obećao i "jedno lepo iznenađenje u Beču".
Skupština grada Jagodine od 2010. godine, organizuje putovanja studenata u Beč. Te godine je išlo 230 studenata, 2012. 400, a 2013. čak 900, u dva navrata u februaru 400 i u oktobru 500 studenata, ukupno 1.530.

Sa ovom turom biće ih 2.130.
Pogledaj vesti o: Jagodina,   Kragujevac,   Kruševac

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.