Jagodina dovela nekadašnjeg novog Pelea, Fredi Adu potpisao za ćurane

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina dovela nekadašnjeg "novog Pelea", Fredi Adu potpisao za "ćurane"

Bivši američki fudbalski reprezentativac Fredi Adu novi je igrač Jagodine.

Svojevremeno nazivan "novim Peleom", ovaj 25-godišnjak se obavezao na vernost "ćuranima" u narednih sezonu i po, pojačavši tako napad ekipe kojoj je upravo u špicu "škripalo" u dve utakmice kvalifikacija Lige Evrope sa Klužom.

Adu je u Jagodinu došao bez obeštećenja, a u slučaju odlaska pre okončanja ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obeštećenje je 400.000 evra. Jagodina je postala vlasnik 80 odsto prava na njegov ugovor, a agencija koja ga zastupa preostalih 20.

Nekada čudo od deteta želi još jednom da se oproba u Evropi.

"Prvi utisci o klubu i gradu su fenomenalni. Gledao sam utakmicu Jagodina - Kluž i već danas počeo sa treninzima sa ekipom. Dobro sam pripremljen jer sam letnju pauzi iskoristio da treniram u holanskom AZ Alkmaru. Očekujem da se sve formalnosti oko ugovora završe narednih dana", rekao je Adu.

Fredi Adu je sa samo 14 godina debitovao za prvi tim DC junajteda, a kao 16-godišnjak za reprezentaciju SAD.

Benfika ga je dovela godinu dana kasnije, a potom su sledile selidbe u Monako i Aris. Minulu sezonu proveo je u brazilskoj Baiji.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.