Jagodina: U zatvor zbog prebijanja konja

Izvor: Šumadija Press, 24.Nov.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina: U zatvor zbog prebijanja konja

S. M. iz sela Dobra Voda kod Jagodine osuđen je na šest meseci zatvora, uslovno na tri godine, zato što je na ulici u Jagodini pretukao konja.

Presudu je izrekla sudija Osnovnog suda u Jagodini, Jasmina Tašković.

– S. M. je oglašen krivim za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja – rekla je sudija Jasmina Tašković i dodala da je istragom utvrđeno da je S. M. i ranije maltretirao, zlostavljao i ubijao životinje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<
Taj slučaj se desio 17. decembra prošle godine u glavnoj ulici u Jagodini.

S. M. je tada prebio svog konja u centru Jagodine, jer je životinja vukući kola iznemogla od tereta, posrnula, pala i nije mogla da ustane. On je pokušao da podigne konja tukući ga i šutirajući, što je izazvalo kolaps saobraćaja u gradu.

Na intervenciju policije konj je tada zbrinut u Veterinarskoj stanici i posle nekoliko dana vraćen vlasniku iz Končareva. Slučaj je imao veliki odjek ne samo u domaćoj javnosti.

Predsednica Udruženja za zaštitu životinja “Argos” Inda Marjanović izjavila je da vlasnik tvrdi da je konj kod njega i na sigurnom.

Međutim, ja imam drugu informaciju – da je konj prodat, ali ne znamo kome – rekla je Marjanovićeva novinarima.

Napominje da “Argos” pokušava da sazna gde je konj i kakva mu je sudbina, jer za konja, kako je rekla, “postoji kupac koji bi mu omogućio lepši život”.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.