JAGODINA: U porastu i vodostaj Velike Morave!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAGODINA: U porastu i vodostaj Velike Morave!

Stanovnici Ribara, najvećeg sela Jagodine, na levoj obali Velike Morave, rekli su da je reka od petka porasla za oko 1,5 metara u ovom delu Pomoravlja

JAGODINA  - Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje naglo raste, a visok je vodostaj i rečice Lugomir od stare Frabrike kablova do sela Majur u Jagodini.

"Nema opasnosti od izlivanja Velike Morave a ni Lugomira, situacija se prati gotovo iz minuta u minut", izjavio je  gradonačelnik Jagodine i rukovodilac Štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za vanredne situacije Ratko Stevanović.

Danas je u Pomoravlju padala i nešto slabija kiša.Stanovnici Ribara, najvećeg sela Jagodine, na levoj obali Velike Morave, rekli su da je reka od juče porasla za oko 1,5 metara u ovom delu Pomoravlja.

Kod ovog sela, reka je mutna, nabujala i nosi velike količine smeća, drveće, balvane, plastične boce...Nama ribara, a svoje čamce su vezali za stabla na obali reke čeličnim užadima.

Prema današnjem izveštaju RHMZ, vodostaj Velike Morave kod Vravarina je danas 111 centimatra, (juče je bio minus 82 centimetra), a kod Bagrdana 248 centimetara.Vodostaj ove najveće srpske reke i vodeni talas raste i u gornjem toku prema ušću u Dunav.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.