I „romantičari” uzeli bodove crno-belima

Izvor: Danas, 30.Okt.2014, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I „romantičari” uzeli bodove crno-belima

Beograd - Partizanovi fudbaleri nisu dobili ni treću utakmicu u nizu. Na poraze od Bešiktaša (Liga Evrope) i Jagodine (Jelen Super liga) nadovezao se sinoćnji remi s OFK Beogradom - 1:1 (0:1), ali su i pored očigledne rezultatske krize i iz meča u meč sve slabije igre uspeli da se vrate na vrh tabele, bodovno izjednačeni s Vojvodinom, s kojom ove subote igraju veliki jesenji derbi.

Partizan - OFK Beograd 1:1 (0:1)

STRELCI: Lazović 64 - Dražić 41. min.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />STADION: Partizana. GLEDALACA: 3.000. SUDIJA: Nenad Đokić (Užice). ŽUTI KARTONI: Ninković, S. Ilić, Ćirković (Partizan), Vasiljević, Zdjelar, Gajić, Ješić, Antonov (OFK Beograd). CRVENI KARTON: Antonov.

PARTIZAN: Lukač, Stevanović (od 46. Luka), Stanković, Ćirković, Petrović, B. Ilić, Drinčić, Živković, Ninković (od 46. S. Ilić), Lazović, Škuletić (od 77. Fofana).

OFK BEOGRAD: Čupić, Vasilić, Savić, Antonov, Zdjelar, Vasiljević, Jovanović, Janković (od 88. Alempijević), Gajić, Andrić, Dražić (od 70. Cakić).

Oba tima su spuštenih gardova ušla u klinč. I iskusniji favorit iz Humske, među čijim starterima od standardnijih prvotimaca nije bilo jedino Volkova i Grbića, jer kapiten S. Ilić većinu mečeva ove sezone počinje s klupe, i (pre)mladi autsajder sa Karaburme. A, prvi su ozbiljnije pripretili odvažni gosti. Dva puta je kao šilo pokretljivi Janković iskušavao Lukača, ali je golman Lukač zapušavao “rupe” u odbrani crno-belih. Dok ispred njega nije izašlo Partizanovo “dete” Dejan Dražić.

Vezista mlade selekcije Srbije i nekadašnji polaznik fudbalske škole crno-belih prvo se sam probio s 20-ak metara do ivice domaćinovog kaznenog prostora, pa razmenio dupli pas s Komnenom Andrićem i na kraju lepe i vrlo brze akcije, sa zemlje poslao loptu u donje ćoše mreže (40. minut). Uspevši ono što pre i posle njega nisu napravili rivalske kolege Živković, B. Ilić i Škuletić. U priličnoj meri krivicom golobradog golmana “romantičara” Stefana Čupića, koji je svaki put bio na pravom mestu pravo vreme.

Čim je prošla pauza “parni valjak” je ubacio u petu brzinu. Ulasci S. Ilića i Luke (drugi je pomerio B. Ilića sa zadnjeg veznog na desnog beka), najbolja ofanzivna rola desnog beka Petrovića u seniorskoj karijeri i rezultatski minus ušančili su tim trenera Marka Nikolića na suprotnu polovinu terena. Ređali su se šutevi u spoljni deo mreže, blizu okvira gola, tresli se prečka i stativa, ali je samo Danko Lazović nadmudrio Čupića (64. minut). Petrović je centrirao, Škuletić propustio loptu, a prekaljeni centarfor u padu doneo makar izjednačenje svom timu.

“Zeleni” OFK Beograd zrelo se branio i odbranio, a da u jednom od malobrojnih napada u drugom poluvremenu nije pogođena Lukačeva prečka uzeo bi ceo plen posle 17 vezanih poraza od Partizana.

Krvava predigra

Uoči utakmice došlo je do obračuna navijača Partizana i Crvene zvezde na beogradskoj Autokomandi, u kojoj je deblji kraj izazvao dvadesetčetvorogodišnji M. N. Prvi su dolazili na utakmicu, drugi se vraćali s meča, a ovaj “delija” je zbog ranjavanja pištoljem u nadlakticu završio na VMA, dok je policija vrlo brzo privela osumnjičenog za vatreni okršaj.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.