Građani Jagodine nezadovoljni uslugama gradske toplane

Izvor: RTS, 04.Mar.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani Jagodine nezadovoljni uslugama gradske toplane

Građani Jagodine nezadovoljni uslugama gradske toplane danas su predali peticiju sa potpisima i zahtevima Javnom Preduzeću Toplana. Peticiju je do sada potpisalo 1.500 građana od ukupno 6280 korisnika.
Zahtevi su različiti: od revidiranja cene grejanja,žalbe na obračun po potrošnji, pa do zahteva da se isključe sa sistema. Mnogi se žale i na zajedničke kalorimetre koji su ugrađeni u podstanice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i tvrde da sledeće grejne sezone neće moći da plaćaju račune.

Obaveštenja koja su stigla korisnicima toplane i koja su bila neposredni povod za građansku inicijativu su računi po potrošnji. Taj sistem naplate će biti primenjivan od sledeće grejne sezone.
Takve račune već plaća 800 korisnika koji imaju svoje  kalorimetre. Prošle godine sa sistema toplovoda isključilo se 196 korisnika stanova i sedam vlasnika poslovnog prostora.
Direktorka Javnog Preduzeća Toplana Nada Purić-Marković kaže da je isključenje sa sistema moguće van grejne sezone i samo ako to dozvoljavaju tehničke mogućnosti, a da se pri tom ne utiče na kvalitet grejanja ostalih stanara u zgradi.
rts.jagodina@rts.rs
+381 35 244 221
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Peticija Jagodinaca nezadovoljnih cenom grejanja predata Toplani

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 13:58

Nezadovoljni korisnici grejanja u su juče Gradskoj toplani u Jagodini dostavili peticiju sa 1.500 potpisa građana i zahtevima za dalji nastavak saradnje...Potrošači se žale na visoke račune za grejanje koji su nekoliko puta viši od prošlogodišnjih i novi način obračuna prema kalorijskoj potrošnji....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.