Delegacija od 400 Jagodinaca otišla u Paraliju

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija od 400 Jagodinaca otišla u Paraliju

Jagodina -- Delegacija od oko 400 Jagodinaca otputovala je za Paraliju gde će narednih dana imati niz susreta sa tamošnjim privrednicima i predstavnicima i lokalnih vlasti.

U organizaciji Skupštine grada, u Grčku su, pored privrednika i političara, krenuli i studenti, poljoprivrednici, pčelari, vaspitači, vatrogasci i vlasnici samostalnih radnji iz Jagodine.

Oni će u Paraliji i tom delu Grčke ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 30. maja, a troškove njihovog boravka pokrivaju donatori, pa ni jedan dinar neće biti potrošen iz budžeta grada.

"Cilj putovanja je jačanje ekonomske saradnje, povećanje proizvodnje, sticaja novih iskustava i znanja, podsticaj zapošljavanja, ali i učvršćivanja političkih, bratskih i prijateljskih veza srpskog i grčkog naroda", izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković - Palma.

Pčelari će posetiti najveće pčelare pod Olimpom, a u Solunu će razgledati savremeno opremljen market za pčelare i eventualno kupiti šta im treba od opreme za savremeno evropsko pčelarenje.

Poljoprivrednici, vlasnici staklenika i plastenika, posetiće najveće proizvođače povrća pod plastenicim u tom delu Grčke, vlasnici samostalnih trgovačkih radnji će posetiti svoje kolege da bi im "ukrali znanje", a vaspitači predškolske ustanove. Prvi put putuju i vatrogasci, dodao je Marković na konferenciji za štampu.

Među putnicima su i odbornici Skupštine grada i čelnici političkih partija.

Političari i privrednici će imati nekoliko sastanaka sa kolegama u Solunu, posetiće jednu ili dve fabrike i do sada se nikada nije desilo kada tako brojna delegacija ode u neku države da ne napravimo neki posao i neku ekonomsku saradnju, rekao je Marković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija od 400 Jagodinaca otišla u Paraliju

Izvor: Radio 021, 25.Maj.2017

Delegacija od oko 400 Jagodinaca otputovala je za Paraliju gde će narednih dana "imati niz susreta sa tamošnjim privrednicima i predstavnicima i lokalnih vlasti"...U organizaciji Skupštine grada, u Grčku su, pored privrednika i političara, krenuli i studenti, poljoprivrednici, pčelari, vaspitači,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.