Crveni kenguri stižu u Jagodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2016, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni kenguri stižu u Jagodinu

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine obeležava jubilej - deset godina rada, dobiće sledeće sedmice par crvenih kengura, veoma atraktivnih i interesantnih životinja, rekao je danas Tanjugu veterinar u ZOO vrtu Vladimir Jovanović.

Za njih se završava prostor, preko puta prostora za kamile, površine 200 kvadratnih metara sa travnatom podlogom, a visina ograde je tri metra, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da ova vrsa kengura postiže brzinu do 56 kilomatara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na sat, skaču u dalj do osam metara a u visinu do dva metra. Životni vek im je 18 godina.

Kenguri stižu iz Beogradskog zoo vrta, dodao je Jovanović.

"Ova vrsta kengura, u prostoru gde je smeštena mora imati temperaturu iznad 12 stepeni Celzujsovih tako da gledamo, dok im ne ugradimo grejanje za zimu, da mogu da budu napolju, ali se nadam da će to biti sledeće nedelje i da će kunguri biti u ZOO Jagodini", rekao je Jovanović.

Opredeljena sredstva za foku

ZOO vrt u Jagodini je za ovu godinu planirao nabavku i još jedne foke zašto je opredeljeno milion dinara.

"Foku smo našli preko jedne strane agencije, ali su sada velike procedure, tenderske pa uvozne dozvole... ali se nadamo da ćemo dobiti uskoro i foku", rekao je Jovanović.

ZOO vrt u Jagodini prošle godine je posetilo 85.000 turista sa kupljenom ulaznicoma, a prihod od prodatih ulaznica je bio 15.392.077 dinara.

Restoran ZOO vrta, ostvario je prihod od 27.228.274 dinara, a prihod od kafića, suvenirnice, brze hrane... je 4.479.130 dinara, od igraonice, ponija, parkinga, 181.867 dinara, stoji u izveštaju o poslovanju ZOO vrta, koga je potpisao direktor Ljubiša Milosavljević.

Javno preduzeće ZOO vrt u Jagodini, jedan je od četiri ZOO vrta u Srbiji, deo je celine Turističkog komplesa u čijem sastvu je još Akva park, Muzej voštanih figura, izletište "Potok" sa veštačkim vodopadom, fontanama, Letnjom pozornicom...

ZOO je prošle godine postao bogatiji za jednog tigra, lamu, antilopu i dva zebu govečeta, mladunčadi koja su se rodili u Jagodini.

Ove godine, u ovom preduzeću, planiran je prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 16.500.000 dinara, a grad je za subvencije u budžetu opredelio 38.000.000 dinara od čega su 9.500.000 kapitalne investicije.

ZOO u Jagodini je u sastavu Turističkog kompleksa ovog grada, ima, ne računajući razne ptice i ribe, preko 100 životinjskih vrsta sa oko 400 životinja: lavovi, tigrovi, pume, leopardi, majmuni, antilope, kamile, kenguri, žirafa, foke, medvedi, vukovi, ris... terarijum za reptile...
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.