Budžet kraći za dodatnih 30 miliona dinara, manji porezi

Izvor: Press, 28.Nov.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet "kraći" za dodatnih 30 miliona dinara, manji porezi

Odbornici Skupštine grada Jagodine danas su doneli odluku o rebalansu budžeta za 2014. godinu, po kojoj se budžetska sredstva umanjuju za dodatnih 30.425.493 dinara.
Sednici je predsedavao predsednik Skupštine Dragan Marković - Palma, a odluka o rebalansu budžeta je doneta jednoglasno i bez diskusije.

U obrazloženju odluke se potseća, da su sredstva budžeta planirana za ovu godinu u iznosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2.814.631.500 dinara, u junu umanjena za 36.818.000 dinara i ovo je sada dodatno umanjenje od 30.425.493 dinara.

"Po nalogu Ministarstva finansija izvršeno je i smanjenje planirane mase plata u iznosu od 30.425.493 dinara", stoji u obrazloženju odluke.

Odbornici su doneli i odluku, takođe jednoglasno i bez diskusije, po kojoj će poreskim obaveznicima Jagodine, porez iz nadležnosti grada za 2015. godinu, biti umanjen "u proseku deset odsto, a poljoprivrednici će biti oslobođeni poreza na poljoprivredno i šumsko zemljište".


Jagodina ima 6.358 domaćinstva, prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza su bili oslobođeni i poslednjih pet godina "u cilju prevazilaženja ekonomske krize i pomoći poljoprivredi grada da ublaži posledice krize u ovoj grani delatnosti".

Skupština je donela odluku da i "dalje ostaje predviđeno umanjenje poreza za 50 odsto (tzv.poreski kredit) za vlasnike koji žive u svojim stanovima i kućama. Odbornici su doneli i odluku da se poreska stopa za nepokretnosti obaveznika fizičkih lica, poveća sa 0,35 odsto kolika je ove godine, na 0,4 odsto u 2015. godini".

"Bez obzira na povećanje ove poreske stope, umanjenje poreza za 2015. godinu je, u proseku deset odsto", stoji u odluci.

Skupština je obrazovala "radno telo za unapređenje bezbednosti grada", na čijem je čelu Srboljub Ðurđević.

"Zadatak tela je preduzimanje mera radi ostvarenja višeg nivoa saradnje sa institucijama na lokalnom nivou za unapređenje bezbednosti ljudi i imovine na teritoriji grada", stoji u odluci.

Sednici je prisustovao i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.