Fil Timajer: JAT kao nesvrstani avioprevoznik

Izvor: VOA, 09.Maj.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fil Timajer: JAT kao "nesvrstani avioprevoznik"

Sećanje na zlatne dane Jugoslovenskog aerotransporta i danas izaziva nostalgiju u nekim stanovnicima bivše Jugoslavije, a u jednom američkom profesoru, probudilo je interesovanje za razvoj JAT-a i njegovu poziciju avioprevoznika, koji je povezivao istok, zapad i globalni jug u eri hladnog rata. Asistent istorije sa Filadelfijskog univerziteta Fil Timajer razmotrio je razvoj JAT-a kao “nesvrstanog avioprevoznika”, u članku koji je deo rada na njegovoj knjizi o nacionalnim aviokompanijama. Timajer se proteklih godinu dana bavio istraživačkim radom kao stipendista Nacionalnog muzeja vazduhoplovstva, ovde u Vašingtonu. U popularnom Smitsonijenovom muzeju, s njim je razgovarala Helena Đorđević.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Fil Timajer: JAT kao "nesvrstani avioprevoznik"

Izvor: VOA, 09.Maj.2015

Sećanje na zlatne dane Jugoslovenskog aerotransporta i danas izaziva nostalgiju u nekim stanovnicima bivše Jugoslavije, a u jednom američkom profesoru, probudilo je interesovanje za razvoj JAT-a i njegovu poziciju avioprevoznika koji je povezivao istok, zapad i globalni jug u eri hladnog rata...Asistent...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.