Babić: Dugove je napravio JAT, a ne Er Srbija

Izvor: Večernje novosti, 22.Dec.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Dugove je napravio JAT, a ne Er Srbija

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da dugove Er Srbije koje je država preuzela na sebe tako što ih je pretvorila u javni dug nisu dugovi koje napravila ta kompanija već je reč o starim dugovima JAT-a. "Laži koje podmeće Demokratska stranka zaista postaju neizdržive", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije. On je objasnio da su to stari dugovi JAT-a koji su nastali do formiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kompanije Er Srbija - kompanije koja je pozitivna, sa sve većim brojem putnika i brojem letova, koja je respektabilna u ovom delu Evrope. On je upitao šta su oni koji optužuju sadašnju vlast za te dugove uradili "osim što su ih pravili" podsetivši da nisu oni ti koji su pronašli strateškog partnera za JAT. "Svake godine su povećavali dugovanja od 18 do 34 odsto duga koji se sada preuzima, a ko će rešiti dug JAT-a nego država, hrabra vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Ja bih više voleo da su te dugove sa sobom poneli i Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac I Borko Stefanović i da ih od svoje imovine pošto su ih napravili, i platili, ali nisu, to su dugovi koji su se prelili na Srbiju", rekao je on. On je dodao da je u poslovanju JAT-a do 2012 bilo mnogo skrivenih faktura. Babić je naveo i da rebalans ovogodišnjeg budzeta nije iznuđen. "Vlada je želela boljom naplatom poreza, boljom naplatom akciza, usmeri na plaćanje onoga što se godinama taložilo, za subvencije i premije poljoprivrednim, izmirivanje akumuliranih obaveza Viših i osnovnih sudova, izmirivanje obaveza MUP-a", zaključio je Babić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Babić: Dugove je napravio JAT, a ne Er Srbija

Izvor: Blic, 22.Dec.2014

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da dugove Er Srbije koje je država preuzela na sebe tako što ih je pretvorila u javni dug nisu dugovi koje napravila ta kompanija već je reč o starim dugovima JAT-a...Laži koje podmeće Demokratska stranka zaista postaju neizdržive”, rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.