Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana izlaznost na predsjedničkim izborima u Austriji

BEČ - Austrijanci su danas izašli na predsjedničke izbore birajući između kandidata Slobodarske partije Norberta Hofera i bivšeg lidera Zelenih Aleksandra Van der Belena, a mediji prenose da je izlaznost povećana u poređenju sa drugim krugom održanim krajem maja, koji je poništen.

Austrijski mediji ocjenjuju da kod birača koji su treći put morali da izađu na birališta kako bi glasali za budućeg predsjednika, očigledno ne postoji zamor od glasanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Mediji nemaju tačne podatke o izlaznosti iako su u nekim dijelovima Austrije već završeni izbori, jer je novim pravilnikom zabranjeno izbornim komisijama da saopštavaju javnosti bilo koje informacije sa izbornih mjesta.

Kandidat Slobodarske partije Austrije Norbert Hofer potvrdio je da postoje informacije o većoj izlaznosti.

On je, televiziji Austrija 24, rekao da je ishod neizvjestan, jer se ne zna ko su ti ljudi, koji su sada izašli na izbore.

Prema posljednjim istraživanjima, kandidati su bili izjednačeni, a analitičari procjenjuju da je Hofer bliži pobjedi.

U Beču i glavnom gradu pokrajine Tirol, Insbruku, birači mogu da glasaju do 17.00 časova, u pokrajinama Burgenland i Forarlberg do 13.00, u Tirolu do 15.00 sati, Koruškoj, Donjoj i Gornjoj Austriji, Štajerskoj i Salcburgu do 16.00 časova.

Trka za novog predsjednika trebalo je da bude završena u maju, kada je Van der Belen pobijedio Hofera za manje od jednog procenta.

Ustavni sud je 1. jula odlučio da se izbori ponove zbog brojnih nepravilnosti.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.