Vučić: Za Srbijom najteža sedmica

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2016, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za Srbijom najteža sedmica

 BEOGRAD - Naša politika će i u budućnsoti biti politika maksimalne uzdržanosti, neodgovaranja, neogovaranja i politika ćutanja, uprkos kontinuiranoj politici u nekim zemljama regiona protiv Srbije, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić nakon susreta sa ambasadorima akreditovanim u Beogradu povodom zaoštrene situacije u regionu.

"Takvu politiku ćemo voditi, jer se ne plašimo svoje budućnosti ukoliko budemo mogli da radimo, ali se itekako plašim i brinem >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kao predsednik Vlade Srbije ako se budemo bavili drugim stvarima, a da to nisu rad i ekonomski napredak", rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će taj stav podržati i Vlada Srbije, iako, kako je rekao, potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić "nije bio sasvim saglasan" sa takvim stavom.

Kako je rekao vitalni interes Srbije i srpskog naroda su stabilnost i mir i, mada možda nekome to zvuči kao fraza, te dve odrednice su suština našeg ekonomskog i svakog drugog napretka u budućnosti.

Vučić je istakao da je za Srbijom najteža sedmica, zbog brojnih najtežih uvreda na račun Srbije i srpskog naroda, na koje nije hteo da odgovori, mada mu je to, kao premijeru, bilo veoma teško.

On je upozorio da su netačne procene da iza tih incidenata stoji izborna kampanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"To nema nikakve veze sa izborima, već sa kontinuiranom politikom koja se vodi protiv naše zemlje", rekao je Vučić i primetio da bi bilo još gore da imaju veze sa izborima, jer bi to govorilo loše o tim društvima.

A ta društva, veruje, nisu toliko loša, koliko bi se iz takvih "objašnjenja" moglo zaključiti.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.