Vučić: Uskoro izbori  Pajtić: Biće ih, ali 2016.

Izvor: Kurir, 20.Sep.2014, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Uskoro izbori Pajtić: Biće ih, ali 2016.

Premijer Srbije najavio vanredne izbore u pokrajini, dok lider DS Bojan Pajtić ne popušta tvrdeći da ima većinu

BEOGRAD - Izjava premijera Srbije Aleksandra Vučića da se uskoro mogu očekivati izbori u Vojvodini mogla bi konačno da stavi tačku na komplikovanu političku situaciju u severnoj pokrajini.

- Uskoro su izbori u Vojvodini, pa će građani moći da ocene ko je i kako radio - naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je premijer.

S druge strane, i dalje aktuelni vojvođanski premijer i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić na ovu izjavu lidera Srpske napredne stranke i dalje tvrdi pazar izjavljujući da vojvođanska vlada neće pasti i da on uopšte nema nameru da se povuče:

- Izbori za vojvođanski parlament će biti održani, ali 2016. godine. Demokratska stranka ima sigurnu većinu i neću podneti ostavku na mesto premijera Vojvodine.

Potpredsednik naprednjaka Goran Knežević kaže da naprednjaci predlažu prelaznu vladu do raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora:

- Prelazna vlada bi pre svega zamenila administraciju Bojana Pajtića, a u njoj bi mogli da rade i nezavisni stručnjaci.

Podsetimo, nedavno su se razgovoru koji je inicirao predsednik Skupštine Ištvan Pastor odazvali naprednjaci, koji su predstavili izlazak iz političke krize u deset tačaka, Demokratska stranka Srbije, socijalisti i Srpska radikalna stranka.

Ištvan Pastor

NEMA DOGOVORA MEĐU IGRAČIMA

Da je trenutno stanje u Vojvodini veoma komplikovano, tvrdi i Ištvan Pastor, predsednik SVM i predsednik pokrajinske skupštine, i kaže da većina igrača nema odgovor na trenutnu situaciju.

- Zasad sam uspeo da stvorim mogućnost da nakon 25 godina od prvih višestranačkih izbora u Srbiji za isti sto sednu svi u Vojvodini i da razgovaraju o okoštalim značajnim problemima na način na koji mogu da izgrade šansu za rešavanje problema na osnovama saradnje - rekao je Pastor u intervjuu za portal Vojvodina danas.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.