Vučić: Ako svi izađemo 2. aprila – pobediće normalna Srbija

Izvor: RTS, 22.Mar.2017, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako svi izađemo 2. aprila – pobediće normalna Srbija

Pred nama su važni, ali i izuzetno teški izbori, jer desetorica su protiv nas, a neki među njima po svaku cenu žele da se dokopaju vlasti, rekao je na mitingu u Kraljevu predsednički kandidat Aleksandar Vučić.
Njih je deset, i možda su trenutno u maloj prednosti, rekao je Vučić, dodavši da je to zato što nisu još svi građani sigurni da li će izaći na izbore.

"Ali ako svi izađemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobediće normalna Srbija", rekao je Vučić okupljenim Kraljevčanima, koji su mu čestim aplauzima pokazivali podršku.
Poručio je da zna da se teško živi, da zna koliko je teško, ali i primetio da najveću veru u državu pokazuju upravo oni koji najteže žive.
"Oni najbolje razumeju i to što smo teške mere morali da preguramo na početku oporavka", naveo je Vučić, podsetivši da je Grčka 14 puta smanjivala plate i penzije, a "mi smo već deo plata i penzija vratili, a do kraja godine ćemo ih još povećati".
"Mi odlučujemo o svojoj sudbini, naši građani to mogu i smeju da učine", poručio je Vučić.
Obraćajući se onima koji „pozivaju da se puca i linčuje", Vučić je rekao da je vreme obračuna na ulicama je prošlo. Nikada vam to nećemo dozvoliti. Imamo mir i sačuvaćemo ga zarad budućih generacija. Ne damo vam da uništite Srbiju. Dosta ste je razarali decenijama."
Prema njegovim rečima, neki žele da od Srbije naprave nestabilnu zemlju, u kojoj bi kao u lutkarskom pozorištu stranci odlučivali, i zato hoće slabijeg predsednika i vladu.
"Ovde u Srbiji mi građani odlučujemo o svojoj sudbini i samo naši građani to smeju da učine", rekao je Vučić, poručivši onima koji pozivaju na pucanje i vešanje o bandere da to nikada neće dozvoliti.
"Ne damo vam da uništite Srbiju", istakao je predsednički kandidat SNS-a. "Zato ne smemo da budemo kao oni, i ne treba da se ljutimo i svađamo s njima kada nam cepaju bilborde", dodao je Vučić.
"Pustite ih, neka cepaju. Oni se hvale time kako uništavaju nečiju imovinu. Kada oni to rade, to je bogouodno delo. Podrazumeva se da napadaju moju porodicu, a ako bismo mi to uradili, to bi bilo gubavo i kužno", rekao je Vučić.
Napomenuo je da ponosan što je "izdržao kofe đubreta koje su bacali po meni njih desetorica", istina, naglasio je, ne svi.
"Ponosan sam što nijednom nisam odgovorio na taj način, što umem da kažem izvini ako neko naš pogreši. Meni 'izvini' nije strana reč kao njima", istakao je Vučić.
Vučić je rekao da su on i njegove pristalice za "njih" niža klasa, jer oni misle da su bolji od zato što imaju skuplja odela i bolje cipele.
"Na našoj strani je prava intelektualna Srbija, ona koja istinski i suštinski vredi. Radna Srbija je uz nas, i niko od njih nije niža klasa", rekao je Vučić, dodajući da on i njegovi podržavaoci ne traže da budu bolji i viši od njih.
"Nastavite da udarate, nisam vas se uplašio, preširoka su moja leđa za vaše slabe udarce. Ja ću da štitim vas i vaše porodice, jer ću da štitim sve građane Srbije", poručio je protivnicima.
Ukazao je da je teška borba protiv desetorice protivnika, jer uz neke nevažeće listiće imaju neki glas više.
"Imaju zato što još nismo sigurni hoćemo li da izađemo na izbore. Ako svi izađemo, Srbija budućnosti pobediće ove iz prošlosti koji bi da nas vrate u kraduckanja, da vrate sve one koji su vam uništili fabriku vagona, 'Magrohom'", rekao je Vučić, dodajući da ljudi s pravom traže zaostale plate, zato što ih nisu isplaćivali već punili svoje džepove.
"Znam da smo jači, ako ne budemo lenji i izađemo na izbore. Oni samo umeju da mrze više i bolje od nas", uveren je predsednički kandidat koji u Kraljevu očekuje ubedljivu pobedu za Srbiju.
Najavio je izgradnju moravskog koriodra, uz završetak Koridora 10 i intenzivnih radova na Koridoru 11, i poručio da će to dovesti nove investitore, nova radna mesta, dalji ekonomski napredak Srbije.
Neki su ranije obećavali koridore, a od tog posla, kako kaže, nije bilo ništa.
"Uveliko smo u pregovorima oko sve dokumentacije, svega potrebnog za rad na moravskom koridoru, kojim će se Kraljevo povezati sa Čačkom, sa svim drugim mestima u okolini, ali i sa Nišom", naveo je Vučić.
Istovremeno se zahvalio građanima Kraljeva na strpljenju, jer slušaju kako velike svetske poznate firme svakoga dana dolaze u druga mesta po Srbiji, grade pogone i fabrike i zapošljavaju ljude.
"Znajte da vas nisam zaboravio", poručio je Vučić.
On je rekao da u svetu svi govore pohvalno o Srbiji i istakao nemačku kancelarku Angelu Merkel i predsednika Ruske federacije Vladimira Putina.
"Nije valjda da Merkelova ili Putin ne znaju šta rade i šta pričaju", upitao je Vučić i dodao da su te pohvale koje dobijamo zasluga građana Srbije, a da je on bio taj koji ih je samo predstavljao.
Vučić je rekao i da su mnogi govorili da neće ništa uspeti politikom koju vodi, ali i podsetio na to da je govorio da nam je cilj EU, a da Rusiji nikada nećemo uvesti sankcije.
"Pokazalo se da smo vodili ispravnu politiku i danas vam kažem da nećemo da uvodimo sankcije Ruskoj federaciji", poručio je Vučić i najavio skoru posetu Moskvi.
Paraolimpijac Danilo Jovanov, koji se obratio prisutnima pre Vučića, rekao je da samo šampioni imaju sposobnost da se usprave i idu dalje.
U "predsedniku Vučiću" prepoznaje, kaže, taj šampionski duh. "On je preveo Srbiju iz Intertoto kupa u Ligu šampiona", rekao je Jovanov.
Milorad Matić, vlasnik i direktor preduzeća "Aero ist Jurop", koje ima sve potrebne strane sertifikate, iako je, kako kaže, tri puta teže za Srbina da ih dobije u Nemačkoj za srpski proizvod, rekao je da je u rizičnom biznisu u kojem su drugi videli gubitke – on video prednost i razlog da se nikada ne preda.
"Vučića doživljavam kao sebi sličnog borca, jer znam koliko je potrebno motivacije da se ne poklekne", rekao je Matić.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.