Vučević: Pajtić nadmašio čak i Miloševića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Pajtić nadmašio čak i Miloševića

Ako bi lokalni i pokrajinski izbori bili održani u decembru ove godine, zaustavili bismo spiralu propadanja Vojvodine koja je poslednjih 10 godina postala siromašan region, jer njime vladaju stranke koje su izgubile legitimitet, a fotelje zadržavaju fabrikovanjem sukoba sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom, kaže za današnje "Večernje novosti" gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS Miloš Vučević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
On tvrdi da Bojan Pajtić i njegovi "sada pokušavaju da zadrže fotelje još koji minut, a u njima su već 15 godina, što je bila misaona imenica i za pokojnog Slobodana Miloševića".

Na pitanje da li, ukoliko predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspiše lokalne izbore za decembar, očekuje da Ištvan Pastor učini isto za novi saziv pokrajinskog parlamenta, Vučević kaže da bi to ekonomski bilo najracionalnije, a treba imati u vidu i dosadašnju izbornu praksu koja pokazuje da lokalni i pokrajinski izbori nikada dosad nisu razdvajani.

Komentarišući to što demokrate, kao stožer vladajuće koalicije u Vojvodini, kažu da bi skraćenje njihovog mandata za pet meseci bilo mimo propisa, on kaže da ukoliko bi se na birališta izašlo u decembru, to bi po propisima bili redovni izbori.

Kao redovan izborni rok smatra se održavanje izbora do šest meseci pre navršavanja pune četiri godine od prethodnih izbora. To se i ranije dešavalo u izbornoj praksi u Srbiji, navodi Vučević.

"Očekujem dobre rezultate na pokrajinskim izborima i to ne samo zbog visokog rejtinga koji SNS i njen lider Aleksandar Vučić uživaju u narodu već zato što smo pokazali realnim radom i rezultatima, posebno kad je reč o javnim finansijama i ekonomskim pokazateljima", kaže Vučević.

Ne potcenjujemo političke protivnike, ali nema razloga da budemo lažno skromni, dodao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: Pajtić nadmašio Miloševića

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Ako bi lokalni i pokrajinski izbori bili održani u decembru, zaustavili bismo spiralu propadanja Vojvodine, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević...Član Predsedništva SNS je za "Večernje novosti" rekao da je Vojvodina z aposlednjih 10 godina postala siromašan region, jer njime vladaju...

Nastavak na B92...

DS:NS tri godine bez gradonačelnika

Izvor: B92, 07.Maj.2015

Gradski odbor DS Novi Sad saopštio je da Novi Sad bezmalo tri godine nema gradonačelnika, jer se "Miloš Vučević, odrekao tog časnog i odgovornog posla”...Kako se navodi, Vukčević se “posvetio napredovanju u Srpskoj naprednoj stranci"...U DS ističu da je Vučević upravljanje gradom prepustio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.