Van der Belen: Hoću da budem vaš predsednik centra

Izvor: B92, 03.Dec.2016, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van der Belen: Hoću da budem vaš predsednik centra

Beč -- Kandidat za predsednika Austrije Aleksander van der Belen poručio je da se na izborima u nedelju ne radi samo o dve osobe, već o pravcu razvitka Austrije.

"Biramo želimo li uspostaviti stare granice i dobrovoljno se ograditi, usamljeno ići u budućnost, ili želimo da Austrija ostane važna članica u EU", naglasio je Van der Belen na završnom predizbornom mitingu u Beču.

On je apelovao da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne dozvole da se zemlja razvija u suprotnom pravcu, jer protivkandidati žele "plavu" republiku, naglašavajući da će Slobodarsku partiju (FPO) zaustaviti birači.

Van der Belen je naglasio da kao predsednik centra želi da doprinese da zemljom vladaju optimizam i vera u budućnost.

"Radi se o zajedničkoj želji da zemlju konstruktivno obnovimo. Znamo da sa svih strana postoji promaja, ali to ne znači da kuću treba rušiti", rekao je Van der Belen ističući da je najvažnije staviti zajedništvo iznad svega, jer je to bila formula uspeha do sada.

Pozvao je sve, bez obzira na partijsku pripadnost, da sarađuju u tom projektu zajedništva.

Problemi se ne rešavaju populizmima i radikalizmom, već razumom, istakao je Van der Belen.

"Pustite me da budem vaš predsednik centra, taj posao ću dobro obavljati", poručio je Van der Belenon, na kraju govora građanima Austrije.

Na završnom minitingu podršku Van der Belenu dao je i gradonačelnik Beča Mihael Hojpl, kao i poznati umetnik Andre Heler.

Završni miting završen je, na želju Van der Belena, kome je portivkandidat Norbert Hofer prebacivao nedovoljan patriotizam, himnom Austrije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.