(UŽIVO) IZBORI Crta: Do 18 časova glasalo 35,26 odsto građana

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) IZBORI Crta: Do 18 časova glasalo 35,26 odsto građana

Na 15 biračkih mesta, na kojima je upisan 19.631 glasač, danas se ponavljaju parlamentarni izbori, nakon čega će biti poznat definitivan spisak stranaka koje ulaze u novi saziv republičkog parlamenta. Birališta su otvorena u 7 sasti, a zatvaraju se u 20, do kada traje izborna tišina. RIK je najavio da će već večeras objaviti preliminarne rezultate izbora. U školama koja su i biračka mesta učenici danas nemaju nastavu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

18.30 Crta: DO 18 časova glasalo 35,26 odsto građana

U Srbiji je danas do 18 časova na glasanje izašlo 35,26 odsto (6.920) građana, a glasanje protiče bez problema, osim jednog izolovanog slučaja u Nišu, saopštila je posmatračka misija "Crta - gradjani na straži".

Kako su naveli, na biračkom mestu broj 13 u Nišu, glasač je prijavio biračkom odboru da ga je jedna partija nagovarala da glasa za njih.

Ta posmatračka misija je dodala i da je najveća izlaznost u Kladovu i Jagodini.

16.43 - Crta: Do 16 časova izlaznost 27,81 odsto, a 24. aprila bila je 39,6 odsto

U Srbiji je danas do 16 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta izašlo 27,81 odsto (5.460) građana, a glasanje protiče bez problema, saopštila je danas posmatračka misija "Crta - građani na straži".

Oni su podsetili da je izlaznost u 16 časova 24. aprila bila 39,6 odsto.

15.25 - U Nišu do 14 časova glasalo 17,95 odsto glasača

U Nišu je na ponovljene izbore za poslanike Skupštine do 14 časova izašlo 17,95 odsto upisanih birača, pokazuju podaci operativnog tima Republičke izborne komisije u tom gradu. Prema rečima Marine Janković iz RIK, izbori u Nišu protiču bez ikakvih prigovara i neregularnosti.

Međutim, kako prenosi agencija Beta, izvestan broj građana Niša je u toku prepodneva reagovao i medijima u gradu prijavljivao da ispred osnovne škole "Stefan Nemanja" u kojoj se nalaze biračka mesta 13 i 16, dežuraju funkcioneri jedne stranke i posredno vrše pritisak na glasače.

Žitelji niških opština Medijana, Palilula i Pantelej, u kojima se nalaze biračka mesta na kojima su izbori ponovljeni, od jutros su prijavljivali da su ih više puta zvale nepoznate osobe i "podsećale" na to za koga treba da glasaju, prenosi Beta.

15.04 - Drastično manja izlaznost na ponovljenim izborima u Užicu

Na biračkom mestu 86. u Osnovnoj školi "Slobodan Sekulić" u naselju Krčagovo u Užicu, gde se ponavljaju republički izbori, do 14 sati svoje glasačko pravo iskoristilo je 18,52 odsto građana, dok je u isto vreme 24. aprila izlaznost bila 30 odsto. Po rečima Petra Vujadinovića, koordinatora Radnog tela za praćenje izbora, od 1.377 upisanih u spiskove glasalo je njih 255.

14.20 - I u Vranju bez problema

I u Vranju sve protiče bez problema. Na biračkom mestu 24 u ovom gradu, 24. aprila je bilo prekinuto glasanje zato što su aktivisti jedne stranke uneli zaokruženi glasački listić.

- Biračko mesto otvoreno je na vreme i glasanje se odvija normalno. Nije bio nikakvih ekscesa ni nepravilnosti - rekao je danas Branimir Stevanović, predsednik biračkog odobra.

13.50 - Crta: Do 13 sati glasalo 17,88 odsto građana

Posmatračka misija "Crta - građani na straži" saopštila je danas da je do 13 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore u Srbiji, izašlo ukupno 17,88 odsto građana, odnosno 3.510 glasača.

Kako se navodi u saopštenju Crte, u odnosu na 24. april, izlaznost je u 13 časova manja za sedam odsto.

12.56 - U Jagodini do 10 časova glasalo oko 10 odsto birača

Na ponovljenim izborima na dva biračka mesta u Jagodini danas do 10 časova glasalo je oko 10 odsto građana upisanih u birački spisak, izjavila je potpredsednica GIK u Jagodini Zorica Radivojša. U Jagodini se izbori ponavljaju na dva biračka mesta - u Ribniku se održavaju lokalni i parlamentarni izbori, a u Bresju samo parlamentarni izbori.

Biračka mesta otvorena su na vreme i nije bilo nepravilnosti.

12.51- Do 10 sati u Nišu glasalo 7,7 odsto birača

Prema podacima Gradske izborne komisije, u Nišu je do 10 sati na pet biračkih mesta gde se ponavlja glasanje za republičke izbore glasalo 7,7 odsto od ukupno 9.750 upisanih birača.

Član radnog tela GIK u Nišu Nebojša Stojković rekao je Tanjugu da su sva glasačka mesta otvorena na vreme i da izbori protiču bez problema.

- Pošto je radni dan, nešto je manji odziv građana, ali očekujemo da tokom dana izađu u većem broju“ - kazao je Stojković.

Na biračkom mestu 28 do 11 sati glasalo je 206 birača ili oko 13 odsto. U školama u Nišu gde se održavaju ponovljeni izbori učenici ne pohađaju nastavu, a izborni proces nadgledaju, u skladu sa zakonom, novoformirani birački odbori.

12.30 - Manja izlaznost nego 24. aprila

Posmatračka misija "Crta - građani na straži" saopštila je danas da je do 10 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta u Srbiji izašlo ukupno 7,06 odsto građana , što je za oko dva odsto manje nego kada se glasalo 24. aprila. Više o tome pročitajte OVDE.

12.05 - Borba za ulazak u parlament

Ceo izborni proces biće pod velikom sumnjom ukoliko i na ponovljenim izborima bude nepravilnosti kakve su uočene na glasanju 24. aprila.

Pročitaje još

Ulog je još veći ako znamo da od ishoda današnjeg glasanja direktno zavisi budući sastav parlamenta jer se koalicija DSS-Dveri, koja je trenutno jedan glas ispod cenzusa, bori za ulazak u Skupštinu Srbije.

Izbori će biti ponovljeni na biračkim mestima:

11.55 - Cenzus - igra živaca

Najviše pažnje usmereno je na to da li će lista DSS-Dveri preći cenzus i tako ući u republički parlament. Naime, prema poslednjim rezultatima RIK, sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, ta koalicija osvojila je 4,99 odsto glasova, dok su prema prvim rezultatima izbora bili na 5,00, što im je omogućavalo 13 poslaničkih mesta.

11.45 - Birališta otvorena na vreme, sve se odvija normalno

Svih 15 biračkih mesta, na kojima se ponavlja glasanje za parlamentarne izbore, otvorena su na vreme, rekao je jutros Tanjugu predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

On je dodao da se na svim biračkim mestima, za sada, normalno odvija izborni proces.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) IZBORI Crta: Do 19 sati glasalo 38,86 građana

Izvor: Blic, 04.Maj.2016

Na 15 biračkih mesta, na kojima je upisan 19.631 glasač, danas se ponavljaju parlamentarni izbori, nakon čega će biti poznat definitivan spisak stranaka koje ulaze u novi saziv republičkog parlamenta. Birališta su otvorena u 7 sasti, a zatvaraju se u 20, do kada traje izborna tišina. RIK je najavio...

Nastavak na Blic...

(UŽIVO) IZBORI Zatvorena biračka mesta

Izvor: Blic, 04.Maj.2016

Na 15 biračkih mesta, na kojima je upisan 19.631 glasač, danas su ponavljeni parlamentarni izbori, nakon čega će biti poznat definitivan spisak stranaka koje ulaze u novi saziv republičkog parlamenta. Birališta su otvorena u 7 sati, a zatvorena u 20. RIK je najavio da će već večeras objaviti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.