U srijedu ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U srijedu ponavljanje izbora na 15 biračkih mjesta u Srbiji

Ponovljeno glasanje za novi saziv parlamenta Srbije na 15 biračkih mjesta biće održano u srijedu, 4. maja, a pravo glasa na njima ima 19.631 građanin, saopštila je Republička izborna komisija (RIK).

Ponovo će se glasati na pet biračkih mjesta u Nišu, na po dva biračka mjesta u Beogradu, Jagodini, Vranju i na po jednom u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Kladovu i Užicu.

Za ponovljeno glasanje biće štampano 19.729 listića.

Glasanje će se provesti po izbornim listama koje su utvrđene za narodne poslanike, a RIK će za njihovo održavanje obrazovati nove biračke odbore.

Glasački listići za ponovljene izbore biće bijele boje, a kontrolni list za provjeru ispravnosti glasačke kutije svijetlo ljubičaste.

Prethodno je RIK završila izjašnjavanje o rezultatima glasanja na 99 spornih biračkih mjesta, na kojima je došlo do teške greške, a na 11 biračkih mjesta rezultati su anulirani i neće ući u konačne rezultate izbora.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vranje: Ponavljanje izbora na tri biračka mesta

Izvor: JUGpress.com, 29.Apr.2016

VRANJE:..Na osnovu odluke Republičke izborne komisije 4.maja glasanje će biti ponovljeno na dva biračka mesta na teritoriji grada Vranja na kojima pravo glasa ima ukupno više od 2.398. birača...Za Narodnu skupštinu izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu br. 24 u OŠ „Dositej Obradović“,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.