U sredu na 15 mesta ponavljanje izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu na 15 mesta ponavljanje izbora

U sredu, 4. maja, biće ponovljeni parlamentarni izbori na 15 biračkih mesta u Srbiji, na kojima pravo glasa ima 19.631 građanin. Danas je počeloi  štampanje glasačkih listića. Štampanje glasačkih listića za ponovljene parlamentarne izbore je počelo u štampariji JP "Službeni glasnik", u prisustvu predsednika Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

Izbori će biti ponovljeni na pet biračkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mesta u Nišu, po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Do zatvaranja tih biračkih mesta u sredu u 20 sati, traje predizborna tišina, kada je zabranjena izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Preliminarni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji biće objavljeni 4. maja, kasno uveče, nakon ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta, a konačni rezultat pošto sav izborni materijal stigne u Republičku izbornu komisiju (RIK).

Vanredni parlamentarni izbori održani su 24. aprila i prema rezultatima RIK-a sa 99,82 odsto biračkih mesta, poslanike u Skupštini Srbije imaće 11 izbornih lista, od kojih pet manjinskih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.