U Prnjavoru sukob meštana i grupe iz Beograda

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prnjavoru sukob meštana i grupe iz Beograda

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se danas u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su se danas u Prnjavoru sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u Republiku Srpsku da bi izazvali nerede na sutrašnjim lokalnim izborima.On >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, "veoma neobičnog ponašanja, nabildovani i istetovirani", što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju. Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela "Siti", u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj građana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih loklanih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru. Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel. Noćas su oko hotela raspoređene jake policijske snage. "Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao", rekao je Mektić za BN televiziju. Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da "nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju". On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog loklanog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su "pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra". Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Navijači iz Beograda blokirani u hotelu u Prnjavoru

Izvor: Cafe.ba, 02.Okt.2016, 11:09

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio da je sinoć u Prnjavoru došlo do fizičkog obračuna grupe Beograđana i lokalnog stanovništva.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.